Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Oxid uhlicity je kysly, uhlicitany su alkalicke, spolu mozu dat viacmenej pH-neutralny hydrogenuhlicitan (nieco ako soda bicarbona) - idealny stav v jazierku. Riasy maju extremne efektivnu schopnost viazat oxid uhlicity z vody, a to aj pri vyssom pH, (ked vyssie vodne rastliny koncia pri pH okolo 8). Vyplienenie CO2 ma dosledok - Porusi sa rovnovaha. Ak ubudne CO2, strati sa aj hydrogenuhlicitan a relativne pribudne uhlicitan. Dosledok je enormne zvysenie pH, hlavne v jazierkach plnych rias a na konci slnecnych dni. Moze na hodnotu 9 zriedka aj viac. Skuste pre zaujimavost zmerat pH k veceru a skoro rano.

Raselina je v podstate polysacharid. Oxidaciou nevznika nic ine len kyseliny,...bud su viazane na povrchu raseliny, alebo ako huminove, ktore su uvolnene ako tmavy roztok do vody jazierka. Dalsim rozkladom vznikaju mensie karboxylove kyseliny, az nakoniec sa mozu premenit na oxid uhlicity. Raselina je tak zdroj kyselin, alebo potencialne obrovsky zdroj CO2, ktore vznikaju viacmenej bio rozkladom tejto latky. Postupnym rozkladom kg raseliny moze vzniknut slusne mnozstvo kyselin a CO2 a co je dolezite, ide o postupny proces (co sa o nalievani mineralnej kyseliny neda povedat) 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika