Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak jsem se rozhodlo po 3 letech vysat kal z jezirka - uz uplne zakryl kacirek vrstvou cca 5-10cm a pri teplejsi vode vyplouval v chuchvalcich na hladinu. Po spatne zkusenosti s pondovacem (nutnost mit ho na vyvysenem miste, mizerny vykon atd. - mozna problemy daneho kusu z pujcovny) jsem pouzil odsavacku z prislusenstvi k wapce - k jeji cca metrove hadici jsem pridelal desetimetrovou bazenovou hadici a jeji konec hodil pres okraj jezika. 

Vysava to opravdu dobre, oddelal jsem tu trychtirovitou hubici abych na to odsavani lepe videl - kal to odsava perfektne - prostor cca 4m2 zvladnu udelat tak za 20min (bohuzel tech metru mam cca 50 :-)). Lituju toho ze sem do jezirka dal drobnou frakci kacirku (puvodni zamer byl prikryt ji nahore vrstvou hrubeho kacirku (frakce 64) ale tu tehdy nejak nemeli tak se to uz neudelalo)

Kdyz to nasaje kaminek - tak se celkem jednoduse vyklepne poklepanim, kdyz se tam vzprici tak to chce mit po ruce neco na vystournuti ale jde to dobre, jako problem bych to nevidel. Chtelo by to vyzkouset jak by fungovala uzka hubice z pondovacu urcena na kacirek - casem zkusim.

Jinak je to opravdu lehoucke - drzite vlastne "pistoli" z wapky a k tomu je nasazeny kus plastu o vaze cca 500g. Saci vykon je dostatecny cca do 75cm (vic jsem to ani nezkousel)

Takze pokud nekdo mate wapku a zdroj vody (proc jinak byste meli wapku ze taky:-) tak je to asi nejjednodussi cesta k odsavani v cene par set korun.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika