Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Pochopil jste to vše určitě dobře. Fotografie jsou výborná věc. Všechny Vaše rostliny jsou velmi dobré na to, že byly loni vysazeny. Mladé rostliny z foto 1+2 nechte klidně na místě, je jich málo pohromadě a popravdě řečeno juka je moc hezká i ve skupince. Každé přesazení je zásah proti přirozenému biorytmu a rostlina potom dlouho nabírá sílu do dalšího růstu. U juk přichází květ po dlouhých 3 - 5ti letech intenzivního růstu. V zásadě je pro ní nejdůležitější slunné stanoviště, hlinitá a přitom dostatečně propustná půda (při výsadbě těchto rostlin je možné zlepšení půdních podmínek drenáží - štěrk, hrubý písek ap.), snese spíše zásaditější pH. Odolnost proti mrazu závisí hlavně na dobrém vyzrání pletiv a k tomu je potřeba ono sucho během vegetace.
Na 3 fotografii opravdu rostlina pomalu odumírá, nespěchejte s odstraněním, tam se ještě budou látky přetransformovávat ve prospěch těch mladších. Až začne sesychat potom ji postačí vystřihnout nůžkami (stane se někdy v pozdním létě až časně na podzim). Druhá, mladší rostlina pravděpodobně teprve pokvete. U všech rostlin se ještě mohou objevit další odnože (náznak další je na obr. 1, těsně vedle mateřské rostliny), nebudou si nijak překážet.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika