Kolik cukru?



host - 31.1 (?)
27.6.2009 21:24

Děkuji za odpovědi všem. Ano v pálenici mě dal pán celé lejstro do jakého ovoce kolik cukru. To že to je zakázané jsem zjistil až z vašich reakcí. Zkouším to poprvé, tak udělám kompromis. Dám tam 2 kg cukru, buď se to povede anebo se na to příště...  

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2,  3   
host - 4.206 (?), 31.5.2009 17:32, zobrazeno: 26146x

Zdravím... mám bečku třešní a nevím kolik tam mám dát cukru-názory jsou rozdílné.Předem dík za radu.Zkouším to poprvé...

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 215.221 (?), 31.5.2009 18:21

Dobrý den, změřte obsah cukru ve šťávě, měl by mít 20-22,pokud nemá, dodejte cukr v teplé vodě a taky jste nenapsal kolik l má ta vaše bečka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 4.206 (?), 31.5.2009 21:21

omlouvám se-obsah je 120l, jinak dík

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
rabukate - (7) - 64.137 (?), 12.6.2009 9:43

tak jestli dosahujete takove cukernatosti u tresni tak to Vam gratuluji. Ja mam od 11,5 do maximalne 14. Mereno CZ mostomerem 0-20.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 31.1 (?), 26.6.2009 21:21

Dobrý den, řeším stejný problém. Nevím kolik mám dát cukru do 120 l bečky plné třešní. Cukr nemám čím změřit. V pálenici mě řekli na 100 l kvasu dát 4 kg cukru. poradíte prosím? Předem děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 6.102 (?), 26.6.2009 21:40

Když na 100 litrů 4 kg, tak na 120 litrů 4,8 kg. To jsou nějaké těžké počty?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 27.6.2009 14:52

To Vám řekli v pálenici?! Zajímavé, protože přidávání cukru do kvasu je zakázáno... Kde kdo to však dělá, ale aby doporučoval páleník přidání 4kg cukru na 100 l kvasu, to je maras...
Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 27.6.2009 17:04

Jsou to pro mne "novinky", přidávání cukru do kvasu. Souhlasím s předřečníkem. Přidávání cukru jednoznačně a prokazatelně zhoršuje senzorické vlastnosti destilátu. Mám několik knížek o kvasu a nikde se nedoporučuje přidávání cukru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 31.1 (?), 27.6.2009 21:24

Děkuji za odpovědi všem. Ano v pálenici mě dal pán celé lejstro do jakého ovoce kolik cukru. To že to je zakázané jsem zjistil až z vašich reakcí. Zkouším to poprvé, tak udělám kompromis. Dám tam 2 kg cukru, buď se to povede anebo se na to příště...  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.12 (?), 28.6.2009 23:41

Nedivte se páleníkům, že radí přidávat cukr. V palírně platíte za vypálený alkohol, nikoli za množství zpracovaného kvasu či kvalitu pálenky. Platíte stejně, ať líh vydestilujete z čistě ovocného kvasu, anebo z přislazeného kvasu - tedy logicky menšího množství, takový líh se nadestiluje podstatně rychleji. 
   Jinak,  22% cukru má z ovoce pouze víno a to ještě jen z lepších lokalit. Po vykvašení takto sladkého ovoce zůstane v kvasu neprokvašený zbytkový cukr.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika