Zalozeni sadu - orná půda



kema83 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (174) - 165.33 (?) 
31.8.2015 19:00, zobrazeno: 8810x
Dobry den, mam takovy dotaz. Uz se to tady probiralo, ale nemuzu to najit. Mam 0,3 ha pole vedeneho jako orna puda a chtel bych si zde zalozit takovy maly sad, ale pry to na orne pude nejde, ze by se to muselo zmenit. Pry na zemedelskou pudu. Tak se chci zeptat, jestli s tim mate nekdo zkusenosti nebo aspon nejake informace. Dekuji za opdovedi
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Kamil Hasman - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 40.252 (?), 1.9.2015 0:56

Dobrý den. Změna z orné půdy by šla celkem snadno na zahradu, ovocný sad, chmelnici, vinici (s problémy). Údaje v KN jsou pro využití zemědělských pozemků pouze orientační, jsou sady na orné půdě i TTP. Na Vašem místě bych se rozhodoval podle situace v blízkém okolí a umístění pozemku. Pro případnou změnu kultury pozemku musíte nejprve na OŽP příslušného MÚ vyplnit jednoduchý formulář (Změna kultury pozemku). V podstatě stačí popsat již změněnou situaci nebo budoucí záměr. Stanovisko OŽP lze očekávat kladné. Následně Vás čeká Odbor stavebního úřadu a územního plánování, který (po zaplacení správního poplatku 1.000,-Kč) nejprve zahájí územní řízení, následně nařídí jeho veřejné projednání a nakonec pravděpodobně vydá "Rozhodnutí o změně využití území". Poslední cesta povede na KN, avšak nejprve musí územko nabýt právní moci. Do roka a do dne bude hotovo yes.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 1.9.2015 7:03

chtel bych si zde zalozit takovy maly sad, ale pry to na orne pude nejde...myslíte, že by stromy na orné půdě nerostly? Že by tam rostlo jen obilí?

My máme celou zahradu u domu vedenou jako ornou půdu. Je tam vysazeno několik desítek stromů, je to oploceno a zdá se že to nikoho netrápí. Je topřibližně stejná výměra jako to vaše. Na vašem místě bych s tím nikde po úřadech neběhal, bych tam vysadil ty stromy a bylo by.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 165.33 (?), 1.9.2015 12:44
Dekuji za odpoved, obeham to a uvidim. Ferdo, na orne pude stromy rostou?to neni mozne :-D ne vazne, tento pozemek neni u domu, je to pole, z kazde strany pole, tak to chcu mit podchycene at nemam problemy.kema83
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika