Suchem to určitě nebude, vždyť vede sebe visí plody scvrklé i šťavnaté. Dužina je sušší tuhá, sladká, ale ne tolik, jak by se dalo čekat při pouhém usušení.
Některé plody slivonítrpí zvláštní chorobou. Typické je to u durancií (ale nejen jich), které krátce před dozráním začnou vadnout a scvrkávat se. Nevíte někdo o co se jedná? Já bych si tipnul na nějakou houbu (botrytida?)
Zajímavý postřeh. Něco podobného se mi dělo na roubu Gabrovské na Najbolji. Příčítal jsem to extrémnímu suchu. Plody byly uvnitř nahnědlé, jakoby zavadlé. Mimochodem zmíněná Gabrovská propadla suchem velmi silně, Najbolja minimálně. Je, bulharka, nějaká háklivá... Za tu chuť to ale stojí. "Něbíčko v papulke."
Suchem to určitě nebude, vždyť vede sebe visí plody scvrklé i šťavnaté. Dužina je sušší tuhá, sladká, ale ne tolik, jak by se dalo čekat při pouhém usušení.