Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nemusíte mít Stanley. Gabrovská je částečně samosprašná avšak pro zlepšení úrodnosti je vhodné mít alespoň jednu nepříbuznou odrůdu kvetoucí ve stejném období. Nedělejte z toho vědu, čím širší výběr opylovačů bude mít hned vedle sebe, tím lépe si vybere

Já osobně bych si do místa, kde by případně byla nutná Stanley dal Presentu. Ona má takový zvláštní typ růstu koruny, že je kdykoliv připravená na přeroubování. Jestliže by někdo chtěl vypěstovat smuteční (pendulu) formu švestky/slivoně, tak by mohl vyjít z klonové selekce Presenty. Ona jak vrba vyhání juvenilní větve ve středu koruny, které následně padají jako plodné do převisu. Odplozené se odstraňují a nahrazují novými zapěstovanými z těch juvenilních. Ale právě ty juvenilní (vlci) jsou kdykoliv v dostatečném počtu dostupné k přeroubování pohodlně kopulací. Zrádné je ale, pokud někdo neumí číst z formy stromu, že může juvenilní pruty Presenty "rozdivočet" v košťata, místo aby je v srpnu naohýbal do stran k zářijové diferenciaci květních pupenů. Pokud je neohnete, nezkrácené se ohnou samy a plodí o rok později; zkrátíte-li je o 2/3 tak se neohnou a máte košťata. Dle mého odhadu by Presenta mohla v okolí Myjavy dozrávat pravidelně s tím, že některé nepříznivé roky nebude chuťově dotažená = nedával bych více než jeden stromek.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika