Ovad - da sa odplasit?



host - 84.166 (?) 
20.7.2009 13:39, zobrazeno: 22763x

Zdravim vsetkych,

chcel by som sa spytat ci mate niekdo skusenosti s ovadmi. Odkedy som postavil zahradny bazen, sa zacal vsetok hmyz z okolia zbiehat k bazenu (logicky, kedze to je jediny vodny zdroj na okoli). Osy viem odlakat pascami s pivom, muchy a ina haved mi nevadi, problem mame s otravnymi ovadmi, dobre viete ako neprijemne to je, ked pokuse. Bohuzial na ovada ziadne mne zname pasce nezaberaju, kedze podobne ako komar ide na telesnu teplotu a pot cloveka.

Ma niekdo skusenost ako na ne? Dakujem za kazdy navrh

S pozdravom

Tomas

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 55.26 (?), 20.7.2009 22:44

No, mě napadlo pořídit si stádo nějakého dobytka, jehož krev bude pro ovády neodolatelnější, než vaše. Ovšem to je blbost, pochopitelně. Zkusili jste takovou tu repelentní svíčku? Nebo třeba zapálit i více kusů. Ovádi jdou prostě po krvi. Jinak se obávám, že ovádi (u nás na Moravě hovada - a my víme proč hovada) se jen tak odlákat nedají. Uvidíme, jestli má někdo jinou fintu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 143.205 (?), 21.7.2009 7:59

To je tedy bezva nápad s tím zvířetem, stačil by jeden vul nebo býk a uvidíte, jak se na něj vrhnou a vy budete mít klid u svého babazénu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 186.98 (?), 21.7.2009 8:57

Je to uplně jinak. Nejhorší nálety ovádů jsem zažil v místech kde se pasou krávy. Je to pro ně magnet a vás rozhodně přehlížet nebudou.

Karlos.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 53.50 (?), 21.7.2009 9:28

V místě mého rodiště-Kolín+okolí- se rovněž titulují hovada. Jaký konkrétní rozdíl v množství hovad útočících na nás nyní a množstvím hovad, které bude, jakmile během několika dnů vyžene chovatel krávy na pastvu na louku za naší stodolou, můžu částečně vysledovat. Krávy hovada rozhodně přitahují, protože na nich mohou sát zcela beztrestně, tak se tam koncentrují. Tak uvidíme, kdo jim bude více chutnat. Nicméně hovada mají vodu a vlhké prostředí v oblibě. Pokud se zrovna nekoupeme, máme bazén zakrytý plachtou, takže vzhledem k bazénu vyšší výskyt hovad nepozoruji.   -jo a poradím pouze repelenty. A ještě někoho, jako jsem např. já, protože z celé rodiny jsem v oblíbenosti hmyzem zcela bezkonkurenčně na prvním místě-do mě si kousne, píchne... kdejaká breberka a ostatních si ani nevšimne. Včera mě bodla večer v 21 hod po několika lijácích ukrytá v mokrých listech meruňky, kterou jsem česala, vosa-asi na mě čekala. Ha-ha. Přeju pěkný a bezhmyzí den. M.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 126.204 (?), 21.7.2009 12:35
Co se tyka oblibenosti hmyzem tak mu dost vonite. Staci kdyz ve sve krvi zvysite obsah vitaminu "B". Nejlepe konzumaci kvasnic, Pangaminu nebo B-komplexem. Jinak proti ovadum funguje pritomnost oresaku a cerneho bezu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 84.166 (?), 21.7.2009 13:35

Dakujem za odpovede,

teraz mi kolegyna poradila ocot, resp. otvorena nadobka s octom umiestnena tam kde ich nechcem. Jej to v zahradnej chatke udajne funguje na 100 percent.

Inac mi dnes doslo z UK toto a je to ucinne na letiaci hmyz (uz som to skusal)

je to vysokonapetova 2700 V mriezka vo forme tenisovej rakety, ked sa ozenete za hmyzom, ten dostane ranu a pada.

Ucinne a elegantne, no nekup to za 9 libier

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 55.26 (?), 21.7.2009 16:08

No vidíte, a když koupíte dvě, spojíte příjemné s užitečným a ještě zabijete dvě hovada jednou ranou :-). Musela jsem se té představě zasmát. Vy si v poklidu hrajete tenis nebo badminton a pod Vámi se kupí mrtvolky ovádů. S tím vitamínem B nevím, dostávala jsem nedávno injekčně 10 dávek a klíště si mě stejně našlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 53.50 (?), 22.7.2009 11:32

Radek L. - to máte pravdu, že zrovna hmyzu voním. Pokud by bylo 1 klíště na druhém konci lesa, ve kterém jsou davy lidí, stejně se přištrachá až ke mně a začne cucat. To je osud. Máme nedaleko chalupy ořešáky i spousty černého bezu. Jejich účinek na množství hmyzu posoudit nemůžu, protože to nepokácím, ale je docela možné, že kdyby tam nerostly, byl by výskyt breberek vyšší než je nyní. S tím "Béčkem" taky nevím, ale "tonoucí se stébla chytá", vyzkoušet kdykoliv neškodné "babské" rady se dá a nikomu to nic neudělá. Už před 25-30 roky dětská lékařka dávala synům klasické léky při zánětu průdušek a zároveň doporučovala i plicní čaje, konvici s vroucí vodou na kamnech, či rozvěšená mokrá prostěradla a ani olejové obklady na prsíčka nezavrhovala. Říkala-nic to nestojí, něco z toho zabere a pomůže dříve ulevit od bolesti a potíží. Je možné, že při požívání "Béček" se "vůně" člověka mění-jako např. s česnekem atd., myslím pochopitelně vycházející z pokožky a že pak breberám tolik nechutná. Pěkný i když mimořádně parný den přeju. M.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.2 (?), 2.3.2015 21:24

Já mám léta odzkoušeno, že nejlepší když je vedro, je nechat nad sebou dopadat vodu ze zahradního rozprašovače. Nastavit si velikost kapek tak, aby to nebylo nepříjemné a můžete se opalovat, jak dlouho chcete a ještě se u toho ochladíte. Aby to moc nestálo, je nejlepší voda z potoka. Hovada pod kapky nelétají. Tak jen aby už bylo léto...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika