Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zrovna nedávno jsem řešil podobný případ. Jenže škůdcem nebyl soused, ale neodbornost a spořivost majitele "poškozené" zahrady.

První věcí bylo, že čím blíže k sousedské hranici, tím méně tam aplikoval hnojiv či jiné péče. Pak se slabé, špatně živené rostliny nedokázaly bránit chorobám. Paradoxně pak 1/2 meduňky od plísně zachránilo to, že trochu fungicidu ulétlo sousedovi při postřiku jalovce nebo 3 rostliny z 15 celerů bylo hezkých, protože za plotem měl soused právě kompost,...

Ad ovocné stromy v tom konkrétním případě odešly na houbové choroby, protože majitel řezal zásadně po sklizni (jabloně v říjnu, broskve v září nebo na sv.Jindy) a zdůvodňoval to slovy "dyž se strom pod úrodou rozláme, taky to vyhojí". Poslední ránu tomu pak dala mulčovací kůra "madeinTina", která už při rozbalení měla ten typický sladkokyselý zápach anaerobně tlejícího dřeva (a nikoliv vůni borky s listovkou). Tedy místo aerifikace a obrývání mís přihodil něco co ubralo všechen kyslík a navíc mohlo obsahovat nějeký patogen.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika