Uskladnenie orezkov na vrúbľovanie v zime



host - 37.148 (?) 
22.8.2012 14:03, zobrazeno: 3149x

zdravim... chcem sa spytat ci je mozne uskladnit orezky v studenom prostredi ale vo vreci s pilinami?(piliny su cca 1-5mm). cital som ze sa uskladnuju v pivnici alebo niekde kde je piesok cca okolo 0-5°C... na tom mieste kde chem uskalnit je niekedy aj minus 2, minus 5 ale bolo by to v pilinach a orezky by boli namorene v pripravku proti plesni... Mohlo by to byt takto uskladnené?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 73.68 (?), 22.8.2012 17:45

Mohlo, ale piliny nesmí být suché, řízky by vyschly, ani moc vlhké, řízky by plesnivěly. V ledničce zabalené v sáčku s trochou vody je to jistější, tam plesniví vždy, ale není problém je jednou za čas zkontrolovat a znovu ošetřit přípravkem likvidujícím plíseň. Doba vhodná k odběru řízků ale ještě nenastala, odebíral bych nejdříve až po opadu listů, možná i později, při dlouhém skladování řízky časem zplesniví ať jsou ošetřené jakkoli, někdy dokonce začnou i v nízkých teplotách rašit a můžete je pak rovnou vyhodit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 37.148 (?), 27.8.2012 12:31

samozrejme ze odoberat sa chystam az zaciatkom decembra mozno v polovicke... uvidim podla pocasia aby nebolijesenne mmrazy velmi silne a neposkodili... chel som iba vediet ako ich uskladnit ak nemam piesok a do chladnicky sa mi nezmestia... mensie ano ale vacsie myslim ze nie

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika