Pan a pani, len som vysvetloval poslednu vetu z mojho vyssieho prispevku, kedze sa na nu pytal 16.190.
174.166 Iste, tyka sa to hlavne velkovyroby.
143.205 Ano, kupa bio ci nebiopotravin je kazdeho slobodna volba.
Chcel by som len zhrnut, ze na pouzitie chemie sa treba pozerat s rozumom, individualne pre tu ktoru plodinu a nepodliehat vselijakym modam. Pestovanie istych plodin naozaj chemiu na zahradke nevyzaduje ale niektorych ano. Ovplyvnuje to vyznamne aj pocasie. Chytene ovocie ci zelenina plesnami hnilobou a inymi chorobami zrejme zdraviu neprospeje. Vyskyt takychto chorob plodin v latentnej faze nemusi byt viditelny. Potom tazko porovnat, co je skodlivejsie so synteticky vyzerajucimi plodinami z hypermarketu. Jeden priklad este zo cias socializmu, zdravo sa stravujucich joginov, ktori sa na hromadnej party hromadne otravili kyanickou purpurovou z obilia, ktore si udajne sami dopestovali. Toto sa tyka chemii ako postrekov. Co sa tyka hnojiv, malokto bez umelych hnojiv dopestuje urodu na zahradke z ktorej by mal radost ak nema moznost ziskat prirodne hnojiva. Bez hnojenia to nejde, i ked pomocou kompostu a zeleneho hnojenia by sa to mohlo dat zvladnut. S tymto este nemam skusenosti.