Příspěvky uživatele - Chalupář

Osetrenie drevenej terasy olejom, 21.9.2010
Záleží na X parametrech (teplota, vlhkost, druh oleje apod.). Moje zkušenost je, že akátový zahradní nábytek po natření teakovým olejem lepil ještě po 3 týdnech.
Lze z plodu určit choroby, kterými trpí?, 5.9.2010
Taky myslím. Fotografie strupovitosti na Čisteckém zde.
Vodárna - nerez?, 18.8.2010
Možná máte malý odstup mezi spínacím a vypínacím tlakem. Tlakový spínač se obvykle seřizuje na 2 bary spínací, 3 bary vypínací tlak. Nastavit se to dá pomocí šroubů ve spínači.
Dominator, 18.8.2010
Podívejte se na obal. Obvykle 100 ml/5l vody na 100 m2. Návod k použití snadno najdete i na internetu.
Lis na ovoce - vyroba mostu/stavy, 16.8.2010
Čistota zařízení určitě, ale všechna jablka, ze kterých jsme kdy měli mošt, pocházela jen z našich pytlů a personál je moštoval nám před očima. Možná to ale jinde funguje jinak.
Lis na ovoce - vyroba mostu/stavy, 16.8.2010
Nejjednodušší je jablka odvézt do moštárny. Na tomto ručním lisu nedosáhnete ani zdaleka takové výtěžnosti jako na hydraulickém lisu, který mají v moštárnách. Pokud mošt nemrazíte, je naprosto nutné ho pasterovat. Zkoušeli jsme i konzervaci za... celý příspěvek >
Dominátor - ničí zvířata v zemi?, 14.8.2010
Obávám se, že už to neplatí. Matně si vzpomínám (podrobnosti se mi nechce hledat), že některé země EU GMO sice zakázaly, pak ale musely zákaz zrušit. Naštěstí je povinné označovat potraviny, které GMO obsahují. U nás jsem si zatím žádných nevšiml,... celý příspěvek >
Dominátor - ničí zvířata v zemi?, 13.8.2010
Jenže oni je ti mravenci chovají vždy a všude, neřádi neuvědomělí . Máme na zahradě v hojném počtu přirozené nepřátele mšic (larvy sluníček, zlatoočka aj.), ale je to pendrek platné, pokud je nepostříkám, mšice vítězí.
Jakou zvolit sekačku?, 7.8.2010
Nepochybuju, že na sekačky Al-Ko se tu brzy sejde referencí X, mám dojem, že jsou v ČR poslední dobou asi nejrozšířenější. Mám asi druhou nebo třetí sezónu model BR 6000 Premium s motorem Briggs and Stratton (už se asi nevyrábí). Plně se osvědčila i... celý příspěvek >
Vazelina na uhlove prevody krovinorezu, 7.7.2010
V těchto plastických mazivech není žádný "rafinovaný síran molybdenu", ale sulfid molybdeničitý - MoS2. Na trhu je jich X, úhlový převod křivinořezu jimi mazat lze.
Dřevěná lavička - výroba, 6.7.2010
Jak jste spojil ty kuláče pod sedákem? Něco podobného jsem svého času narychlo zbastlil (návštěva přijede za 30 minut ) a nezbylo mi než z vnitřní strany natlouct kramle, což není zrovna estetické řešení.
Křovinořez Hecht 143, HBC 45SB nebo Ryobi 52SB?, 16.6.2010
Z těchto tří hlasuju za ten Hecht, mám ho asi rok a zatím se mi osvědčil. Ani ostatní majitelé ho nepomluvili (zkuste hledání). U těch dalších dvou by asi mohlo být problematické shánění náhradních dílů.
Jaké čerpadlo do studny?, 13.6.2010
Bláto a písek ze dna studny nejsnáz vyčistíte kalovým čerpadlem, musí ale mít dopravní výšku větší, než je hloubka studny. Možná se dá někde půjčit. Pokud je dno studny do 7 m, je nejjednodušší koupit domácí vodárnu, ceny nových od zhruba 3000 Kč,... celý příspěvek >
Co použít na zanedbaný trávník?, 12.6.2010
Plevele nelze z trávníku odstranit nadobro, konec konců proč se tím trápit, dokud nezačnou vytvářet monokulturu. Ta je stejně běžnější na zanedbaných zahradách než obyčejné louce.
Co použít na zanedbaný trávník?, 11.6.2010
Pokud byste se letos k likvidaci pařízků nedostal, potřete řezné rány přípravkem Garlon nebo neředěným glyfosátem (Dominátor, Roundup aj.), jinak budete příští rok na začátku. Na vykopávání podobných náletů se mi maximálně osvědčil lesnický nástroj,... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika