|
Marhulový kvas nekvasí, 11.7.2017 OPTUS: kazda odroda ovocia ma svoje maximum cukrov pri plnej zrelosti co ale aj predpokladanu koncentraciu arom. Pokial docukris nadmieru bielenou sacharozou akekolvek nedozrete ovocie tak je tam ten lieh citit. Aromy a lieh v dozretom... celý příspěvek > |
|
Marhulový kvas nekvasí, 10.7.2017 Ja som raz skusal odfiltrovat z rmutu tekutinu aj cez gazu a aj cez filtracny papier a mozem povedat ze je to dost zdlhave.nakoniec som sa na to vykaslal a kupil refraktomer za 50e. Tam staci kvapnut cez hajzel papier priamo na sklicko refraktomeru.... celý příspěvek > |
|
|
|
Marhulový kvas nekvasí, 8.7.2017 POzor!!! Klasicky ponorny cukromer nie je presny ak meriate tekutu zlozku s pevnou. Spresni sa to prefiltrovanim rmutu a oddelenim pevnej od kvapalnej zlozky. Idealne na huste kvasy je refraktomer.
Cukor ked priidate este sa "spracuje".
Skoda... celý příspěvek > |
|
Zapomenutý kvas ze švestek, 2.6.2017 jozef, ako moze po chemickej stranke odlezany kvas naberat na kvalite???
Suhlasim ze pokial je hermeticky uzavrety tak by sa skody pachane kvasinkami mohli oddialovat ale netusim ako pocas leta do jesene uskladnit pod napr. 20 °C.
Na... celý příspěvek > |
|
Kompoty - kvas, 7.5.2017 Otazne je aka bola koncentracia cukru pred kvasenim.
Pokial ste dali aj nejake pomocne vysokovykonne kvasinky na prekvasenie co najvyssieho obsahu cukrov tak by to ten alkohol samozrejme mohol istu dobu udrzat.samozrejme podmienka je vzduchotesne... celý příspěvek > |
|
Palenie z exotickeho ovocia, 25.4.2017 Zmerajte si cukornatost a viete sa k Vami pozadovanej odpovedi dostat. Takto postavena otazka je pre vestcov :) |
|
Drevené soudky obecne, 19.4.2017 Zhrnie to niekto do jedneho prispevku, ake boli celorocne vysledky kostovania??
Kedy dosladzujete domace brandy? Do suda alebo po vytiahnuti zo suda?
Filtruje to niekto??
Dakujem
|
|
Vyroba konaku z vinovice, 19.4.2017 40% do suda je dost slabe, asi by bolo dobre dat vyssi obsah alkoholu |
|
Slivovice vs. calvados, 7.3.2017 Ivan Hlavaty, ked spravne chapem tak davate do sudka 52%. Na aku liehovitost Vam klesne pobytom v sudku a aky mate ubytok objemu?mam na mysli tu tzv. Anjelsku dan. Dakujem |
|
Fleret, 23.10.2016 Dnes je uz mozne kupit aj komercne destilaty v slusnej kvalite. Samozrejme, majitel musi dbat na cely proces od vyberu ovocia az po uskladnenie. |
|
|
|
Ktorú slivku vysadiť kôli slivovici, 28.8.2016 Milan Vlk, slnko je dolezite k dozrievaniu a k fotosynteze, cize aj ked ti dorastu plody, nemusia byt sladke ako v plnej zrelosti |
|
Kvalita domacej palenky, 11.1.2016 Pokial mas olej v medziplasti a vytapanie min s plynom akebo drevom, nie je mozne to co popisujes. Do akeho stupna liehovitosti zbieras prvykrat a druhykrat??
|
|
Kvalita domacej palenky, 11.1.2016 S cim topis? Ak s elektrinou tak je to normalne to co popisujes, zial |
|
Pálenka z kdoulí, 14.10.2015 Na vychodnom slovensku zacina zber teraz, zalezi ako su zlte.odporuca sa pk zbere ich ulozit v debnicke na dva tyzdne aby dozreli.potom ich mozete zomliet. |
|
Destilat z duly (kdoule), 29.9.2015 Dobry den.Mate niekto skusenost s pripravou kvasu z duly??Kolko cukru? Davate enzym a kvasinky??? Umyvate ovocie pred mletim? Odstranujete chlpky?Miesate to s jablkami?? Dakujem za postrehy
|
|