Přísavník



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
            
kreketuse - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (464) - 79.49 (?) 
25.3.2009 12:35
Zdravim Pokud dam prisavnik + břečtan k plotu co bez bužírky, je jasne ze se jednou pletivo rozpadne a nejspíš rychleji nez kdy zustalo bez údržby ciste na vzduchu. Zli jazykove dokonce tvrdi, ze hmyz který je lakan do popínavých rostlin nasledne rozezere i tu bužírku..(hadam ze to je vymysl konzervativcu co nemaji radi popinave rostliny na stavbach) Jde mi o to, zda se výtvaru struktura dostatecen husta, aby to pletivo nahradila, podpurnou roli takoveho plotu by pak hraly uz jen kovove slupky. Jinak podel plotu roste trava, jejiz sekani je naprosto casove prodelecne a co teprv hlukove a emisni znecisteni, je prisavnik vhodny na jeji pacifikaci(tusim ze umi rust jen vzhuru), nebo existuje něco jiného co by se rychle rozlezlo do plochy a travu pridusilo? Diky za pomoc
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
               
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 25.3.2009 17:24

To Vás lakovali :-)), mám porostlý starý pletivový plot, pletivo je staré několik desítek let, živý plot jej podle všeho chránil.A pletivo ač orezlé až běda drží a drží..

Na nových polích plotu, na místě zbouraných boud a garáží  jsem sázel mix přísavníku a břečťanu sám, je zde pletivo z poplastovaného svařovaného pletiva, oko 5 X 10 cm (asi), nejsou na něm za 7 let žádné stopy zubu času.. Chtěl bych vidět ten hmyz, který by sežral pvc potah...:-)) Hlavně je ale poplastované pletivo chráněné před UV zářením, což popastování výrazně prodlouží jeho životnost.

Neřešte zda je plot samonosný, to jistě nebude, takovou strukturu nemá ani břečťan, ani přísavník, ale k tomu, že by plot natolik vypelichal, že byse rostliny musely opřít sami o sebe za Vašeho života nedojde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
kreketuse - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (464) - 79.49 (?), 26.3.2009 12:14
Diky za radu. Bohužel jsem sdilel zahradu i s lidma kterym popinave rostliny programove vadeji a o všechny popinave rostliny mi uz před lety zlikvovali s tim ze na obvodove zdi kolem zahrady bude ta skodit (poserou ji brouci, bude se tam drzet vlhost a podobne vymluvy) Tento grunt s pletivem je sice na mne, ale intervence taky hrozi. Jen skoda u toho břečtanu ze je jedovaty. Třeba pokud by se na pozemku obrostlem břečtanem paslo zvířectvo, asi by jim to mohlo uskodit, stejne tak decka strci do ust vse.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 5.5.2009 10:47

Břečťanu se nebojte, není prudce jedovatý a děti ani zvířata jej nebudou spásat ve velkém, zvířatům podle všeho nejede. Přemýšlím, kdy nějaké dítě na naší zahradě upoutal břečťan natolik, že by se jej snažilo mochutnat. Skutečně si nejsem schopen vzpomenout na jediný případ.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika