Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám podobný problém, ale my máme ve svahu celou zahradu, upravenou do teras, takže to musím řešit na řadě míst. 

Některé silně svažité části osazuji postupně skalníkem (cotoneaster). Existuje v mnoha druzích - vyšší, spíš keřovité (i kolem metru vysoké), i nižší, vyloženě plazivé (cca 10 cm vysoké), s většími i menšími listy... Je nenáročný, stálezelený, hustý, takže jím málo prorůstají plevele. Na jaře kvete maličkými bílými kvítky, pak se vytvářejí červené půvabné plody. Skalník je super :-)

Na jiných takových místech máme vysázený barvínek. (vinca minor). Vytvoří hustý koberec, také je stálezelený, krásně modře kvete. Má rád spíše stinná místa, tam je krásně tmavě zelený, na slunných místech je vybledlý od přílišného sluníčka. 

A ještě do třetice, na severní straně od domu máme břečťan. Ten taky rád na zemi vytvoří hustý koberec, i když je obecně spojován spíš s popnutím zdí. Roste nám kolem dřevníku, který porůstá a milosrdně tak tuhle starou barabiznu zakrývá, navíc ho začínám směrovat na dům, aby nám ho na severní straně popnul.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika