Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ahoj Terezko, levanduli lze pěstovat i doma v květináči.  Levandule má ráda lehčí půdu a vyžaduje hodně sluníčka - postav ji někam na parapet, kde na ní bude svítit co nejdéle. Chce málo zalévat (vydrží i pár dní bez vody), je nenáročná na hnojení, pokud bude mít dobrou zeminu, nemusí se hnojit vůbec. Je možné ji namnožit řízkováním, hřížením, nebo ze semen. Semena ale klíčí dost pomalu, tak musíš mít trpělivost. Seje se v půlce února, potom se rozsází. Kvete od června až do konce léta. Nezaštipuje se, teprve až po odkvětu se sestříhá asi o jednu třetinu.

Má mnoho způsobů použití: léčí svojí vůní - používá se proto hlavně v aromaterapii (uklidňuje, navozuje klidný spánek).  V plátěném pytlíku zahání moly, provoní prádlo.  Sušené květy se používají na čaj  (trávicí potíže).

Levandulové sušenky :
1 lžíce sušených levandulových kvítků,  
115 g pískového cukru,  1 žloutek z vejce,
170 g hladké mouky,  150 g másla
Všechno promícháme a na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech tvoříme hrudky těsta. Pečeme v troubě na 180°C  asi  15-20 minut dozlatova. Přeji hodně úspěchů při pěstování -   Daniela.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika