|
Rajčata San Marzano, papriková, banánová
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.32 (?) 11.2.2012 8:35
Rajčata typu San Marzano a Pollicino jsou na opačných pólech spektra odrůd. Nelze je mezi sebou vůbec srovnávat. Společné mají jen to, že jsou červená. Jak tady píše Mirek, San Marzano je na zpracování v kuchyni či v průmyslu, vůbec bych ho nezkoušela jíst bez zpracování. Na jídlo mám jiné odrůdy jako Bejbino, Stupické Polní a spoustu dalších.
Před lety jsem asi jako každý začátečník v dané době pěstovala Tornádo, něco se snědlo, něco zpracovalo v kuchyni, když byl přebytek, udělal se protlak. Dnes již rajčata typu Tornádo nepěstuji, místo nich pěstuji dvě odlišné skupiny a to rajčata na přímý konzum a dále rajčata na zpracování. V tomto mne hodně vzdělala zahrada.cz, kde přispěvky pana Mirka považuji za nejerudovanější. Zdraví Jiřina
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
Jiřina7 - Zlatý Zahrádkář (883) - 141.32 (?), 11.2.2012 8:35
Rajčata typu San Marzano a Pollicino jsou na opačných pólech spektra odrůd. Nelze je mezi sebou vůbec srovnávat. Společné mají jen to, že jsou červená. Jak tady píše Mirek, San Marzano je na zpracování v kuchyni či v průmyslu, vůbec bych ho nezkoušela jíst bez zpracování. Na jídlo mám jiné odrůdy jako Bejbino, Stupické Polní a spoustu dalších.
Před lety jsem asi jako každý začátečník v dané době pěstovala Tornádo, něco se snědlo, něco zpracovalo v kuchyni, když byl přebytek, udělal se protlak. Dnes již rajčata typu Tornádo nepěstuji, místo nich pěstuji dvě odlišné skupiny a to rajčata na přímý konzum a dále rajčata na zpracování. V tomto mne hodně vzdělala zahrada.cz, kde přispěvky pana Mirka považuji za nejerudovanější. Zdraví Jiřina
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5577) - 242.167 (?), 11.2.2012 12:00
typ San Marzano - sušení nebo konzervování
typ Roma (Šejk?) - pečení, protlaky, kečupy
typ Býčí srdce - grilování, kečupy, protlaky
typ Paprikové (banánové, masité, bývá větší než SM) - protlaky, kečupy
typ Ildi - zamražení vcelku, pečení
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
|
|
|