Melounoviště 2015



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
   
kamo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (430) - 147.39 (?) 
16.3.2015 22:36

ja sa chystám tento rok vyskúšať navrúbľovať Sugar Baby na Sprintera. Uvidíme, čo z toho bude...smiley

minulý rok tu boli Melouny 2014, kde mám aj nejaké foto môjho prvého pokusu pestovania pravokorenných melónov Sugar Babywink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
kamo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (430) - 11.38 (?), 31.3.2015 12:22

aké máte skúsenosti z vysievaním vlastných vypestovaných semien z odrody Sugar Baby? Odložil som si zopár z minulej sezóny, Sugar Baby neni F1, takže vlastnosti odrody by mali byť zachované...?

Je to jedno, či použijem originál kupované Sugar Baby, alebo je dokonca lepšie použiť vlastné vypestované v mojich podmienkach, ktoré aj tento rok dodržím? dik

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
drmit - (10) - 51.55 (?), 22.3.2015 22:53

Zdravím, jsme tu nový. V minulích letech se mě moc nedařilo, dělal jsem spoustu chyb, ale chybama se člověk učí a snad jsem to letos vypiloval k dokonalosti. :) 

Před dvěma týdni jsem už nasadil semínka melounu CRIMSON SWEET a ještě pár druhů semínek melounů co jsem v létě koupil v supermárketu a ještě jsem si nasadil jako podnož pro roubování jen tak na zkoušku obyčejnou dýni oranžovou, ale stále mi nic neleze. Bude to asi tím že v domku nemáme moc vysokou teplotu. V domě máme jen kolem 18 stupňů, tak tím to asi bude. Ale co jsem rýpl do kelímku, jen abys se ujistil, jestli vůbec semínka žijou, tak aspoň to bylo v pořádku, měli tam už klíčky, tak aspoň, tak.
Na podzim jsem si políčko takové menší 3x4m připravil, tak že jsem do něho zaoral opravdu slušnou dávku kompostu a králičího hnoje (fakt sem nešetřil, 20 cm vrstva kompostu a hnoje :D laugh ) a ještětrochu NPK tak snad to bude stačit na moje podmínky v Beskydech.
Ted na jaře jsem už pozemek zase pěkně zryl a kompost a vše okolo bylo pěkně rozložené a je z toho pěkná půda ikdyž ještě sem tam něco dělá hrudky atd. Ještě ted na jaře sem před rytím na to nasypal pro jistotu trochu kuřinců a ještě trochu NPK :D 
To políčko máme na takovém speciálním mítě kde jsou budovy takové kolně uspořádané do poločtverce a nasměrované na jih tak je z toho tam pěkná výheň. Doufám že jsem všechno zatím správně udělal a dočkám se letos koněčně aspoň na naše poměry nějakých melounů. :-) ještě abych nezapoměl někdy v květnu až je budu přesazovat, tak mám v plánu ještě pod ně do jámy nastlat pořádně, uzrálého chlévského (kravského) hnoje. Tak kdo by pro mě měl ještě pár rad, tak bych byl moc rád kdyby se se mnou o ně podělil a mebo mě naopak řekl co dělám třeba špatně (např: moc hnojím laughlaugh ) tak děkuji kdyžtak za odpovědi či rady. :-)
A oplouvám se za případné překlepy.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 157.239 (?), 23.3.2015 6:33

Pilující srandista s poločtverci může nakonec všem natrhnout límecwink.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
drmit - (10) - 51.55 (?), 23.3.2015 16:20

no tak to nevím, ale doufám že letos aspoň něco laugh.

Jinak ještě sem zapomněl dodat že to budu pěstovat na černé netkané textilii tak myslím že to asi tady docela pomůže wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
deerslayer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (489) - 84.120 (?), 23.3.2015 21:57

Plánoval som pre vonkajšie pestovanie vysievať melony a tekvice okolo 1.4., ale vidím, že niektorí už dávno...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
drmit - (10) - 51.55 (?), 23.3.2015 23:00

Tak člověk musí taky počítat s vnějšími vlivy v domě které budou řídit rychlost klíčení a růst sazeničky, v mém případě je to hlavně teplota, kdy už prostě vím, že při naší teplotě normálně kolem 17 stupňů, když se zatopí, ale to teď na jaře už málokdy do 22stupňů my ta sazenička prostě do 14 dnů nevyleze, ještě ani teď není venku, ale už aspoň mírně nadzvedává zeminu.

Zeminu mám namíchanou z 50% substrátu a 50% hezké přesité uplně bez kamínků zeminy ze zahrádky. Dělám to tak proto, protože v minulých letech byl i dost velký problém s klíčení a sazeničky v kelímku uvadaly. Takhle už mám propočítané že při současné teplotě, do toho ještě pár sazeniček naroubuji tak to sazeničky taky docela přibrzdí. Zhruba do května vyrostou krásné silné sazeničky se 4-5 max 6 pravými lysty které usadím přímo na záhonek. Mezitím se pochopitelně musí ještě sadba trochu otužovat, v mojem případě asi není potřeba laugh .

Tak ať se daří.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Syky77 - (7) - 133.91 (?), 24.3.2015 18:52
Ja budu provadet vysev melounu tuto sobotu o 5-7 dni pozdeji zasadim tykve. Do roubování mam rostlinky doma v chladnejsi mistnosti, potom pomalu otuzuji. Po naroubovani je mam ve skleniku pod igelitem v polystyrenove krabici. Snad bude priznive jaro a bude se darit. Presazovani ven provadim podle pocasi, okolo pulky kvetna na cernou textilii, na slunne misto, pod kazdou rostlinu davam jeste konsky hnuj. ;-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
drmit - (10) - 51.55 (?), 30.3.2015 21:35

No, tak to vypadá, že letošní melounoviště asi moc aktivní nebude, což je fakt škoda. Letos to vypadi asi jen na pár nadšenců než bohatou diskuzi ale nevadí.

Ale k temátu, tak zhruba po týdnu mě už vylézá většina semínek. A zajímavé že ty co jsem zasadil o 2 týdny později do speciální rašeliny, a to jsou z kupovaného melounu, tak už jsou venku a kupované zůstali zatím u klíčků. jen jeden odvážlivec už vylezl.laugh A co se podnoží týče, tak dýně jsou na tom zatím velmi dobře a jsem celkem rád, že roustou skoro přesně současně, s melouny, takže na roubování skvělé.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 228.173 (?), 4.4.2015 22:18

Ještě není pořádně sezona. I na melounovým webu zatím chcípnul pes. Tady to žije podstatně víc.

Já budu asi příští týden vysazovat pod igelit na finální místa. Běžně to v dubnu dělám.První sklizeň bývá koncem června.

Horší je to s přípravou roubovaných sazenic. Melouny padají na nějakou chorobu, podnože drží. I na nich je vidět, že to není ono. Prostě bída.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika