Melounoviště 2009



   Předchozí příspěvky  |  <  16,  17,  18,  19,  20  >   
                     
host - 40.188 (?) 
4.9.2009 12:57

 Téééda je tu více fotek nedozrálých jak zralých melounků-jsem zvědavá na ty další co budou následovat, takže nezapomeňte nafotit!!! do konce září bude čekat více lidí.Je mi líto těch tenisáčků co už nedozrají.Hlavu vzhůru melounáři to příjde nebojte

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 16.190 (?), 4.9.2009 13:02

Pozor, v září už občas mrzne i v teplých oblastech. Připravte každému očíslovanému melounku čepičku a šálu!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Venca - (3) - 210.43 (?), 6.9.2009 11:32

Na hlíně (krásná černozem) je mám taky lepší než na geotextilii.

Rostliny začaly postupně žloutnout a zasychat, ale melouny nejsou ještě úplně zralé, zkusil jsem dva co měly zaschlou šťopku, ale jsou mírně nedozrálé, potřebovaly by ještě jeden až dva týdny tepla. Při tom ochlazení to nevidím moc dobře.

Závěrem musím říci, že letos se mi je moc nevyplatilo pěstovat. Jednak v červenci nebyly vhodné teplotní podmínky a jednak mi je systematicky likvidovali slimáci. Na té vydatně pohnojené ploše se dalo pěstovat něco mnohem efektivněji. Když počítám, že sklidím tak asi 100 kg možná mírně nedozrálých melounů, tak při průměrné ceně 8 Kč za kilo to je 800 Kč.

Ale to se dopředu nikdy neví, jaký bude rok, jedině snad vzít křišťálovou kouli...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 26.173 (?), 6.9.2009 12:36

Já je příští rok na geotextilii také už nedám.  Melouny, co jsou bez černé textilie mají doteď krásně zelené melounoviště oproti těm na textilii. Melounů mají víc a větších ty co jsou jen na zemině, ač zpočátku se to jevilo tak, že tomu bude naopak. A nebo udělám ještě jeden pokus, zda se mi letošní špatná zkušenost s černou netkanou textilií potvrdí nebo ne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5577) - 155.12 (?), 6.9.2009 14:21

Právě jsem se vrátil ze zahrady a jelikož rostliny melounů jsou na "tabák" zkusil jsem jednu vytrhout. Šlo to úplně lehounce - kořenový systém vůbec nedržel v zemi a přpadl mi uhnilý!!! To je asi důvod toho proč melouny nedozrály. Mám ještě jednu sazenici mimo textilii, ta je stále zelená a jsou na ní dva asi 6kg melouny. Ty ještě rostou. Když to shrnu tak příští rok si naroubuji sazenice sám, zasadím, geotextilii (bílou) použiji max na zakrytí a zalívat budu JEN zpočátku. Jen ať si kořeny hledají vláhu v zemi a ne pod položenou geotextilií, stejně jako dýně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 164.10 (?), 6.9.2009 21:07

Již pár týdnů pročítám vaši melounovou diskuzi. Taky jsem letos poprve melounovala. Sazenice jsem vysadile ven až koncem června, jsem ze severní Moravy. Překvapilo mne, jak velké melouny vyrostly. Před 14ti jsme jeden utrhli, ale ještě nebyl zralý, byl bílý s nádechem růžové. Dnes jeden meloun praskl a byl už růžovočervený. Smlsli jsme si na něm. Nebyl z největších, takže myslím, že už dozrávají ty největší.Také jsem letos poprvé pěstovala melounky pepino. Zdobily zahradu celé léto, už dozrávají, chuť zajímavá, hruškověbanánová.Teďˇpřemýšlím, jakou odrůdu zvolit pro příští rok, aby dozrály. Letos to byly jen pokusy, jsem ráda, že úspěšné. Melounům zdar. :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 40.188 (?), 6.9.2009 21:30

 Zdravím dalšího melounáře, škoda,že jste napsala až teď jistě bylo hodně zajímavých momentů i u Vás, příští rok zakládám Melounoviště 2010,tak na nás nezapomeňte. Psala jste, že máte druh Pepíno-prosíííím nemůžete nám sem šupnout nějakou fotečku-jsem zvědavá jak vypadá tento druh a jistě ne jen já.Také napište jak velké políčko jste měla a kolik sazenic a nejlépe kde jste sehnala takový druh aby chutnal jako hruška.banán.Já příští rok budu hodně experimentovat- o hodně více druhů (místa je hodně) a také zkusím něco na folíi něco bez.Pojedu zase na východ, tak se pokusím sehnat co nejvíce druhů když vím, že se jim u nás daří.Mimochodem ty bílé co mám zastv.růst a to již před 14dni-tak i na ně počkám do konce měsíce.Šišouni to asi tento rok nestihnout dozrát-dala jsem je pozdě.

Halooo jak se vede šišounům??? jaké jsou váhy a fotkůů prosímmm

Musím Vám ještě napsát, že stále obdivuji ty fíky-jedna ouroda sklizena a najednou koukám a fíček zase obsypán-ještě v tom nemám moc jasno, ale prý plodí 2x do roka superrr.Taková malá prďolka to byla v květináči a teď málem stejně velká jako já 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ANGURIA - (13) - 207.18 (?), 7.9.2009 11:59

ahojky melounari jak uz jsem psala ziji v italii myslela jsem ze kdyz je tady oneco tepleji a zasadila jsem pecicky melounu pozdeji ze neco stihnu ale jak je videt nepomohlo ani velke teplo.listy mi povyzirala plisen a melounky zastavily rust uz jak jsou male.teplo je tady ale porad nevim cim to je???mozna tim ze jsem zasadila jen pecky z koupeneho melounu a ne primo v sacku z obchodu???kdo vi???nebo tou cernou folii???snad pristi rok to bude lepsi???

tak yenhle uz nasi neroste a ma jen 11cm
tak yenhle uz nasi neroste a ma jen 11cm
a tenhle ma jen 7cm a takovych tam je vic.takova skoda
a tenhle ma jen 7cm a takovych tam je vic.takova skoda
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 117.119 (?), 7.9.2009 16:54

Dobrý den Taliánko.

Také to tu pročítám, ale nějak se nezapojuji. Melouny zkouším druhým rokem, loni jsem zasadil melouny z kupovaného melounu a letos jsem zasadil pecky z toho co lino vyrostlo a něco také z kupovaného, takže chyba bude určitě někde jinde, v tom proč vám nerostou. Může to být způsobeno chladnějšími nocmi, sice nevím kolik máte stupňů v noci v Itálii, ale tady je děsná kosa. Ta plíseň je taky určitě důvod, meloun musí být zdraví aby mohl vyživovat plody.

Letos mi vyrostli melouni jenom kolem dvou kil, největší měl 2,30 kg. Ale to vyrostlo ve skleníku, venku se rozjeli teprve před měsícem a až před čtrnácti dny zaplodily, ještě hlásí sluníčko tak doufám že aspoň něco ještě dozraje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
ANGURIA - (13) - 207.18 (?), 7.9.2009 18:19

vidim ze mate velkou duveru ve vase melounky tak si i ja jeste pockam mozna neco dozraje.treba rostou mozna ze jen me se zda ze ne protoze mam zahradku hned spojenou s bytem takze kdyz rano otevru ven hned vidim melounky a taky je dene zalevam takze by bylo lepsi treba zapnout zavlazovani a alespon tyden nekoukat.no uvidime za tyden co ztoho bude.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  16,  17,  18,  19,  20  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Kouří do místnosti29.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.5.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika