Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na Slovensku som paradajky Kumato dostal už viackrát kúpiť v hypermarketoch TESCO a Kaufland, no bývajú iba párkrát do roka, v cca 2 várkach.

O tom, že Kumato je F1 nepochybujem, lebo ich na prianie synov pestujem vždy z nových semien už tretí rok, pričom plody z rastlín z takéhoto presevu mali vždy úplne odlišnú farbu i chuť, než tie kúpené. A nebolo to iba inou mierou dozretia alebo dobou zberu (podtrhnutia). A kým plody z obchodu sa chovali skôr ako MSL alebo dokonca LSL odroda, doma na záhone sa správali ako hociktoré bežné klasické čierne rajčiny (t, j. boli vodnaté a predčasne mäkli). Navyše výsledná chuť bola vždy veľmi nevyvážená, silne presladená, takmer úplne bez akýchkoľvek typických kyslých rajčinových tónov. Navyše v niektorých plodoch sa na moje veľké prekvapenie tvorili i tuhšie miesta, akoby vlákna zatvrdlín sklovitého charakteru. Neoslnili ani vôňou - boli vždy akoby úplne bez vône, nieto ešte aby mali nejakú typickú rajčinovú arómu. Navyše oproti ostatným mnou pestovaným odrodám boli veľmi citlivé na pleseň zemiakovú a ďalšie hubové choroby. Preto niekedy už ani neverím vlastným očiam, keď tu permanentne čítam iba o tom, ako ľahko sa pestujú, a aké majú úžasné chuťové a senzorické vlastnosti i napriek presevu...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika