Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, 

Letos jsem  krom jiného  pěstoval Philovitu ,  je to docela  dobré cherry  rajče ,  které vydrželo  v obyč  skleníku až  do poloviny listopadu  a ještě  dnes   mám zbytky  rajčat doma  na dozrání,  výhodou je  poměrně značná  odolnost proti  plísni.  Jednoznačné negativum  je   malá úroda.

Mám ještě  jeden skleník  s polykarbonátu  a vybudovanou  akumulací /  netopím /.   V tomto skleníku   jsem zkusmo  někdy na  konci října   rajčata philovita   nařízkoval.   Řízky zakořenily  a trochu  i povyrostly.  Akumulace drží  teplotu  + 3°C  (  právě mrzne  a sněží) Při těchto  teplotách rajčata  nerostou, ale ani  nevadnou!  Jsou výrazně  odolnější než  jiné odrůdy!  a rostliny jsou díky  způsobu pěstování  značně otužilé.  Z výzkumných  důvodů nebudu  přitápět abych  stanovil reálnou  účinnost akumulace   k udržení nadnulových  teplot ve  skleníku během  zimy.  Nepočítám proto s jejich  uplatnění pro  příští sezonu. 

Existují i  jiné odrůdy  s vysokým stupněm rezistence proti  plísni bramborové ,  chtěl jsem se  zeprat jestli   nemáte někdo zkušenost  s chutnými většími rajčaty, která jsou  odolná plísni.   

Jinak pokud  vypěstujete mladé  rostliny philovity   ve vysokých teplotách,  pak jsou  citelně choulostivější,  to ovčem  platí obecně. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika