Lontrel + Starane



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
   
host - 194.40 (?) 
4.5.2015 8:38

Ve ctvrtek bylo mnou i dcerou vdechnuto pri postriku, ja jen citila paleni v krku, dcerka malem umrela. Objevila se ji alergicka reakce na tento herbicid. Jeste jednou a plice ji to neustoji.Hezky den a postrikum zdar

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?), 4.5.2015 12:19

Z Vašeho příspěvku mám pocit, že vinu za incident přikládáte "zlým" postřikům. Tisíce lidí je používají a nemají problémy, které jste popsala. Možná to bude tím, že se je nesnaší inhalovat. Pokud to bylo např. od souseda, je to jeho nezodpovědnost, že si nehlídá, kam mu to letí a kromě toho herbicidy ani nikam lítat nesmí. Pokud jste postřikovala Vy nebo dcera, je to nezodpovědnost Vaše, protože máte mít náležité ochranné prostředky - rukavice, brýle, respirátor (raději polomaska, i když je dražší), při postřiku stromů klidně i pláštěnka s kapucí, při postřiku trávníku holínky, dlouhé kalhoty.

Postřiky se vyrábí tak, aby plnily svůj primární účel. Ne aby voněly po fialkách, hydratovaly pokožku a vyhlazovaly vrásky.

Ještě poznámka k tomu úletu - na herbicidy jsou speciální trysky s redukcí úletu (mají hrubší rozstřik, nedělají tolik "mlhy") a pokud máte standardní trysku, používá se nižší tlak. K některým postřikovačům jsou navíc i kryty pro omezení úletu a jako ochrana proti zasažení okolních porostů (aplikace při okrajích je přesnější).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 243.114 (?), 4.5.2015 16:55
Tak taky jsem nepochopila, jak se někdo může nadýchat herbicidu, pokud to ty ženské nestříkaly z ručního postřikovače s hlavou u země. Pokud ano, tak za b.bost se bohužel platí.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika