Vyber domacej palenice



host - 21.33 (?) 
6.10.2020 22:18, zobrazeno: 1997x
Dobry den.. chcel by som poznat vas nazor na kupu tejto palenice. Velkost koa 60 litrov, dvojplast, Nerez vezus med. Dakujem za vase odpovede.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 21.33 (?), 6.10.2020 22:23
Dalsia foto popisu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 43.72 (?), 7.10.2020 21:53

Nebral by som.

Prečo?

1, Kupola (parák) je brutálne malý k objemu kotla. Bude tam úplne iná teplota ako v kotli a strašne málo miesta na ciruláciu pár a destilátu Teplomer bude ukazovať bludy v tejto malej kupole, pretože teplo stúpa hore a bude sa tam, kumulovať.

2, Strašne maý nalievací otvor. Bude sa to úplne nafigu čistiť, hlavne kupola. A ešte je to aj pod uhlom, sa tam ani ruka nebude dať vytočiť aby sa to vyčistilo.

3, Trafo olej je somarina. Ak sa moc prehreje čo sa stáva často, tak sa brutálne dlho chladí. A na oleji sa zle reguluje teplota.

4, Výpustný ventil je rovno, čo je úplna blbosť. Sa bude musieť naklánať celý aparát aby sa vyliali zvyšky kvasu alebo vodky (lutru). A boh vie či je na až na dne.

5, Přestupník je nalisovaný alebo ako je pospájaný? Bude sa dať rozobrať na po/predsezńne čistenie?

6,Nikde na foto nie je poistný pretlakový ventil na trafo olej, ak sa prehreje vie rapídne stupať tlak oleja (alebo aj vody) a treba poistný ventil v dvojplášti kvôli bezpečnosti. V popise je síce uvedený ale ho nevidno

Ešte ma napadlo, kde je dolievací otvor do dvojplášťa na olej (vodu), tesnenie materiálu je aký silikón potrevinársky, priemyslený? čo meria ten dolný teplomer? kvas alebo trafo olej? jeho umiestneni v strede nedáva zmysel ak meria kvas.

Osobne si mylím že nerez na pálenicu nie je dobrý. Ideálna meď.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 219.31 (?), 7.10.2020 22:09
Oproti polskym "rektifikacnim" a nefunkčnim kolonam vyrabenym z KEG sudu je to solidní a asi na tom vyrobite pitelnou palenku. Jen chybi měď, bude vam to reagovat az v prestupniku a chladici a do destilatu se tak budou dostavat skodlive latky. Ja to řešil vlozenim smotanych medenych plechu do lutru pri destilaci. Ale jak zde bylo receno, neni nad mefeny kotel s michadlem. DES je bezkonkurencni, za me 1.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
misssssk - (15) - 75.5 (?), 8.10.2020 8:53

Kaslat na domacu palenicu, racej si to odneste vypalit do or. palenice.. budete mat o nieco kvalitnejsi, bezpecnejsiu palenku a bude jej aj viacej... a usetreny cas venujte inde... ako venovat tisice za aparaturu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika