Rozdil 3x a 2x vypalit



Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?)
17.1.2010 20:17

Nemá, ochudíte se o vonné látky v destilátu, díky nímž je slivovice tolik žádaná. Opětovnou destilaci se budete postupně blížit lihu.
Martin

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 154.89 (?), 17.1.2010 18:49, zobrazeno: 11175x
Zdravim, slysel jsem, ze nekdo slivovicu 3x vypluje, jaky je pak rozdil? Ma to cenu?
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 17.1.2010 20:17

Nemá, ochudíte se o vonné látky v destilátu, díky nímž je slivovice tolik žádaná. Opětovnou destilaci se budete postupně blížit lihu.
Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 90.128 (?), 18.2.2010 1:30

Z vlastní zkušenosti nezbývá nic jiného než souhlasit, je to škoda energie, Zdravím Ho.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?), 18.2.2010 9:14

kdyby vám výsledek nevoněl ani po odstátí, dalo by se třikrát, ale prodraží se to.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 39.70 (?), 27.3.2010 16:23

Nemyslíte spíše, že se destiluje na 3-patrové koloně (ta je většinou v nových pálenicích) a kvas se destiluje jen jednou!?

Jinak 3x pálí jen u "Jelínka" (po přidání potravinářského lihu) aby "zvětšili množství slivovice a využily přebytek "slivovicového" aroma. Dokonce jim to posvětili v EU.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 220.205 (?), 28.4.2010 23:33

To je pravda, ale já bych jim to nevyčítal, že slivovici pálí 3x. Ať si pálí kolikrát chtějí, pokud své produkty prodají,  je vše v  "lati". Mě by zajímalo, kdyby mi někdo ze zaměstnanců firmy, kdo na to má, mohl odpovědět na otázky:

- jak je definované jedno patro kolony

- co je to refluxní poměr

a kdyby někdo z firmy R.J. věděl, co je to McCabe-Thielův diagram, tak pak bych se zeptal, proč tak lpí na Holsteinově aparatuře? Tato technologie byla totiž vyvinuta více než-li před 100 lety a nějak se nic nezměnilo. Kdo ví proč??? Dávám jim týden, dobře, tak 3 týdny. Oni to nevědí, ale obchodně jsou mimořádně úspěšní, klobouk dolů!! Tuší někdo z vás čtenářů, kolik tato firma v roce 2009 zaplatila na daních? Stovky milionů!  slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 117.74 (?), 29.4.2010 6:16

3x destilovanou kořalkou se v reklamě chlubí i výrobce nějaké irské whisky, to není žádné specifikum fy. Jelínek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 220.205 (?), 1.5.2010 11:57

Obávám se, že si nerozumíme. Pokud nějaká firma musí nebo chce destilovat lutr 2x, tedy celkově 3x, tak to svědčí o nějakém nedostatku či horším technologickém způsobu výroby. Správně je destilovat lutr jen jednou a to ještě s vysokým výtěžkem. Každá další destilace ochuzuje destilát chuťově i ve vůni. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika