|
destilační přístroj
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 26, 27, 28, 29, 30 >
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.251 (?), 24.5.2007 10:47
Zřejmě se jedná o loňský kvas, který se bude pálit letos na podzim. Plíseň by se měla odebrat. Doporučil bych dát přes léto do co nejvíc do chladu, sklepa a podobně, slít více nádob do co největší, téměř plné nádoby, doplnit tak kilo cukru, aby se to znovu rozkvasilo a na povrchu se objevil oxid uhličitý, který konzervuje, dále povrch přikrýt igelitem a nádobu co nejpečlivěji uzavřít. A modlit se, aby ten líh v tom přežil do pálení. Na podzim bude třeba kvas posoudit, špatnou vrchní vrstvu třeba vyhodit a zbytek možná bude co k čemu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.46 (?), 24.5.2007 18:43
Děkuji za oba příspěvky. V podstatě jsem udělal vše¨, co se tam uvádí a zatím to vypadá dobře, ale čas ukáže. Bylo to opravdu jen v minimálním rozsahu (asi 5 až 8 ostrůvků o průměru max. 6 až 8 mm). Na netu jsem našel podobné rady plus lehce vysířit.
Děkuji a zdraví Pavel
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 20.202 (?), 27.5.2007 12:54
všechny vás zdravím
Mám dotázek ohledně naložení a vypálení medu. Mám ho staršně moc a do výkupu za 25 kč ho přece nedám, tak bych ho chtěl zkusi naložit a přeložit do tekutého stavu. Hledal jsem v něktarých pubikacích, ale je tam málo o přeložení medu. Prosím o poskytnutí receptu
Díky moc Mates
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.251 (?), 27.5.2007 14:20
V medu je něco mezi 15 - 18 % vody a nějaké procento nekvasicích látek. Takže se musí počítat 1 kilo medu jako 0,8 kilo cukru. A u cukru jsou takové počty, že při optimálním kvašení bez ztrát vznikne z jednoho kila cukru asi polovina, půl kila lihu. Takže takhle se musí počítat dávkování do kvasu. Na vypálení je nejlepší dávkování takové, aby po ukončení kvašení bylo v kvasu něco mezi 8 - 12 % lihu. Pod 8 % lihu se kvas poměrně rychle po ukončení kvašení kazí, octovatí, křísovatí atd, při 12 a výše procentech lihu se kvasinky přestávají rozmnožovat a kvasí pomaleji, taková výchozí a vyšší koncentrace medu je vhodná pro výrobu spíš sladké medoviny na pití . Při 16 - 18 % kvasinky odumírají. Při přípravě kvasu bude asi nejlepší vyjít z výroby medoviny, kdy se med rozředěný vodou vaří a vzniklá pěna z bílkovinných složek medu se z kvasu odstraňuje. Případně i do kvasu na vypálení dát k medu nějaké levné koření, výsledný destilát bude o to lahodnější. Platí, že pokud je kvas před destilací celkem k pití, o to bude lepší destilát.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 26, 27, 28, 29, 30 >
|
|
|
Nejlepší DIY nápady na vertikální zahrady
Vertikální zahrady se staly stále oblíbenější volbou pro ty, kteří mají omezený prostor nebo hledají...
9 nápadů, jak oživit vaši zahradu: kreativní prvky a zajímavé detaily
Potřebujete trochu zahradní inspirace? Přečtěte si 9 nápadů, jak dodat zahradě osobitost, šmrnc a za...
Nápady na zahradu, které vás udrží venku celé léto
Pohled na rozlehlý prostor za domem by vás měl přimět přemýšlet o nápadech na zahradu. Zadní část je...
Rostliny, které byste nikdy neměli pěstovat společně
Ať už jste začínající nebo zkušený zahrádkář, pravděpodobně znáte doprovodnou výsadbu, tedy výsadbu ...
Jedlé půdopokryvné rostliny, které dodají barvu vaší zahradě
Půdopokryvné rostliny mají v krajině mnoho výhod – mohou potlačit plevel, omezit erozi na svaz...
|
|
|
|