Pred chvilou som pisal do povodnej diskusie "Kvas smrdí podobně jako ředidlo" kedze som si nevsimol toto vlakno.
Stalo sa mi to tohto roku tiez - z prveho prepalenia (45 l kvasu) som musel vyliat 1l vypaleneho "rmutu" (po zapaleni zhorelo 70% objemu).
Zaujimave je, ze niektore sudy s kvasom su v poriadku.
V kazdom sude su slivky z ineho stromu.
Po cely cas kvasenia a vlastne az do zaciatku palenia zapalka v sude zhasla.
Teplota nikdy nevystupila vyzssie ako 18 stupnov a ani neklesla pod 12.
Podobne dopadli hrusky.
Mne to skor pripada ako nejaka "zla" sezona. Teraz som nameral v kvase 10 % Brix??? - bud mam zly refraktometer alebo nieco zabilo "normalne" kvasinky kedze sa nezda, za by kvas obsahoval viac ako 6-7 % alkoholu.