Téma zajímavé, tak se také připojím, s dovolením Asi tak v 88 nebo 89 roce jsem také zakopával jeden demížónek - asi 3l, já byl v té době ještě mladý a slivovice byla na švýcinu svatbu nebo tak nějak od dědy. Měli sme hliněný sklep, teda podlaha. Tak na jeden rýč, prostě abych o tom věděl jen já a nenašlo se to nějak dřív . Korek sem samozřejmě voskoval, žádný další šput už nebyl. Naštěstí ve sklepě byla půda polosypká, uložení skoro na stojato, pololežato. Po skoro dvaceti letech korek suchem sborcený, ne úplně teda, v láhvi znatelně ubylo, ale chuť a barva byla výborná - trochu štěstí Barva zřejmě od korku, nebo...? Byla celou dobu ve tmě. Chuť samozřejmě neostrá spíš trochu likérová, ale ještě dost silná tak určitě 45%, určitě zajímavá. Nějak tak doporučuju, jen to musí správně klapnout. Zrání v soudku nemám zkušenosti, ale nemám rád whiskovou dřevitou příchuť, takže také asi záleží do jakého soudku - od čeho, nejlépe asi od vermutu.
Tak ať se vám daří Kryštof (Brněnsko)