|
vlašské ořechy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.51 (?), 17.8.2006 22:00
Na ořech se čeká,až spadne.Vlašský je zralý tehdy ,když se začne sama loupat slupka.Když už je ze stromu spadnuta cca čtvrtina ořechů,je možné ostatním pomoci třesením jednotlivých haluzí na stromě.Sklizené ořechy by se měly nechat usušit,ve vlhku snadno zplesniví.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.8 (?), 30.10.2006 16:38
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenosti s jádrem vlašského ořechu, který má po vyloupnutí zcela červené jádro. Dnes jsem dostala druhou várku ořechů od známých, ta první byla normální, tak jak je znám, ale dnes mi dali várku ořechů, které byly nasbíráné v trávě, tudíž zcela mokré a po vyloupnutí jsou celé červené. Je to normální, je to nějaký druh, či jsou špatné? Díky za každou informaci. renata.pondelickova@seznam.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 161.138 (?), 14.10.2008 0:11
Paní Renato vaše obavy u mne vyvolaly úsměv (v dobrém) že máte strach z největší novinky mezi vlašskými ořechy. Ořechy s červenou slupkou jádra se pěstují už delší dobu. V sortimentu ořešáků z dřívější doby je odrůda "Sychrov". Já jsem nedávno získal odrůdu červenoplodého ořešáku s názvem "Louny". Na jádrech není zaručeně nic škodlivého. Jsou vhodné pro cukrářské účely a vynikají výraznější chutí. Tak žádné strachy a dobrou chuť. Pavel Skála Chtěl jsem odpovědět přímo na vaši adresu, ale takhle to je jednodušší.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 83.78 (?), 11.9.2007 14:14
Prosím o radu, jak sušit ořechy vlašáky, ve skořápce, abych je mohla dát o vánocích na mísu a nemusela se bát, že budou plesnivé - vždy se mi podaří je usušit moc, že jsou scvrklá jádra a nahořklá - nezná někdo správnou teplotu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
|