Na skořápkách ořechů z mého ořešáku (starý přec 60 let) nejsou také žádné stopy choroby vidět. Ale když rážím ořechy tak sem tam najdu ořech s typickými znaky antraknózy(možná bakteriózy-vůbec mně nezajímá, která potvůrka to je), který v důsledku této choroby spadl ještě před dozráním. Teoreticky si nedovedu představit zdravou zelenou slupku ořechu (bez bakteriálních nebo houbových příznaků) příznaků a uvnitř poškozený plod-jádro.To co popisujete, černé skvrny na nějakém malém procentu jader mám taky, ale ořešák je tak velký, že si nedovedu představit jak bych ho stříkal. Na nových zakoupených stromcích se mně na jaře objevila antraknóza, po dvou postřicích mám již tři roky pokoj.Musíte si počkat na jaro a pak uvidíte. Pokud jde o jedlost, tak si myslím, že se neotrávíte, ale napadená jádra jsou hořká, aspoň ta moje.
Mr Big