Děkuji za zajímavé reakce. I když nepřeju nikomu nic zlého, jsem ráda, že nejsem sama, komu se něco takového stalo.
Co jsem z toho pobrala - letní odrůda - ano, jedna hlávka byla jiná, než ostatní, taková měkčí, prostě jiná. S odrůdami mám trochu problém, protože žiju ve Francii a zatím jsem nikde neviděla prodávat konkrétní odrůdy, vždycky jen prostě zelí. (Otázka bokem - jak poznám tu správnou odrůdu, když bych si ji měla vybrat v obchodě?)
Chemicky ošetřené - to určitě ne, kupovala jsem ho u sousedů, mají bio farmu a na to, že nepoužívají chemikálie, jsou náležitě hrdí.
Uhňahňané bylo zelí myslím dobře, šťávy to pustilo dost, ale chybu jsem udělala v tom, že jsem ho nezatížila - hrnec nebyl úplně plný a tak jsem do prostoru nad zelím dolila vodu. Zelí se pak zvedlo a tak nějak načechralo.
Nedosolené - to určitě ne, spíš přesolené.
No, jdu to vyhodit a vyrazím koupit nové :-)