Kysané zelí



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 234.10 (?) 
7.10.2008 20:43

Zelí s křenem:

5kg zelí, 1kg cibule, 1/2kg cukr krupice, 3/4l octa, 2 sklenice od hořčice oleje(asi 3dl?), 1sklenice od hořčice křenu, 1 deko

Vše nakrájet nebo nakrouhat, křen nastrouhat najemno, smíchat a nechat 5 hodin odležet, poté napěchovat do sklenic bez vody. NESTERLOVAT! Pozor použít deko na nakládání bez sterilace(ne deko steril).

Jenou jsem dělal toto zelí z červených hlávek, obarvené bylo naprosto všechno.

Dobrou chuť přeje Majk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
host - 35.226 (?), 14.10.2008 20:28

Dobrý den, mám jeden dotaz, jaký je rozdíl při nakládání zelí mezi solí s jódem a solí bez jódu.My vždy nakládali s kuchyňskou solí a nikdy jsme neměli se zelím problémy.Někdy nám vydrželo až do července a nic mu nebylo.Předem děkuji Lenka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 77.39 (?), 14.10.2008 21:37

Rozdíl není žádný.  Nevím, zda se u nás sůl bez jódu vůbec prodává.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 255.95 (?), 14.10.2008 21:56

s křenem: na 30 kg zelí se nastrouhá 10 cm křenu a při tlačení do soudku s postupně přidává

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 18.10.2008 15:51

je možné nechat zelí kvasit i vmenších nádobách? (5l)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 91.21 (?), 18.10.2008 18:19

Zelí lze vykvasit i vlitrové sklenici loni jsem to zkusil a je to dobrý.Hlavně musí být řádně nacpaný ale ne lisovaný.Akorát v tý sklenici trvá déle prokvašení na tu správnou kyselost.Zakvasí během týdne ale potom musí dojít což v soudku je dřív.Čili nacpat do sklenice a plochým dřívkem ho zajistit pod hrdlem sklenice.Pozor na dřevo ne každé je vhodné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 130.85 (?), 19.10.2008 17:37

Také každý rok nakládáme zelí, klasicky,do soudku.Když ho někdy koupíme moc a nevejde se nám tam(jako letos,70kg),tak zbytek děláme takto:  na 10 kg zelí,10 cibulí,1/2balíčku kmínu. Svařit -4l vody,1l octa,16dkg soli,40dkg cukru,50 kuliček cukerinu.Horké nalít na rozkrouhané zelí, nechat 24 hod. stát.Potom dát do sklenic a zavařit.Je fakt výborné a už za 2 hod. po zalití se s ním cpeme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 173.46 (?), 23.10.2008 11:50
Zdravim, velmi zaujimave recepty i rady. Este otazka, mne niekedy zeli stmavne, je tak trochu hnede, po nejakom case v kameninovom sudku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 79.90 (?), 30.10.2008 6:15

Zdravím, recepty jsou tu opravdu zajímavé, ale nikde jsem nenašla kolik kg zelí je potřeba koupit například na 20 l zelák (ten mám teda já). Mohl by mi někdo odpovědět jestli mi bude stačit 20 kg zelí? Díky Tanulka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 91.21 (?), 30.10.2008 18:01

Tím jsem se vždy řídil,20 kg zelí-20Lzeláka 50kg na 50l sud avždy to vyšlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika