Stihl MS 190 T



JK-sluzby.cz - (3) - 180.154 (?) 
15.10.2013 9:21, zobrazeno: 3539x

Dobrý den, měl bych dotaz na místní znalce motorových pil. Bratr si kdysi koupil MS 190 T (je to speciální pila na stromovou chirurgii - jednoruční). Pila se od začátku projevuje nepravidelným chodem, neochotou k vytáčení, zhasínáním motoru. Několikráte neúspěšně reklamována - v podstatě vrácena v úplně stejném stavu s tím, že funguje. Posléze několik let ležela ve skříni, protože se s ní prostě nedá pořádně dělat. Teď jsem se rozhodl ji opětovně zprovoznit, no mám jí celou rozebranou a rád bych nahradil karburátor s pevně nastavenými vysokými otáčkami za stejný, který bude mít štelovák H (podle mě jsou problémy s pilou od začátku způsobené tímto "pokrokovým" karburátorem, od kterého doufám Stihl zcela upustil...). Na tomto (ZAMA - China) je číslo S46A 344A.

Můj dotaz tedy zní, lze někde sehnat stejný karburátor, aby pasoval, ale zároveň měl onen zmiňovaný štelováček? Za odpovědi předem děkuji, s pozdravem JK

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 135.62 (?), 22.10.2013 13:40

Já osobně používám stejnou pilku od roku 2000 a zcela bez problému s karburací. Jediný problém byl s mazáním, ale ten je odstraněn. Pravděpodobnou příčinu bych viděl v neodborném servisu, a s tím související ztrátě tlaků. Pokud vám ji servisák předával, jistě vám ji předvedl v řezu, nebo aspoň v chodu. Pokud ne, je něco špatně a upozornil bych na tohoto servismana zastoupení Stihl.cz - pokud tedy šlo o autorizovaného servismana. Před pár lety jsem řešil stejný problém u pilky, kterou jsem opravoval. U tohoto exempláře šlo o neodbornou manipulaci s karburátorem, při níž došlo k poškození. Při předvedení s mým karburátorem pilka šlapala jako nová. Pro tuto pilku lze tuším použít i Walbro WT-451A. Jde o to, jestli je závada opravdu v karburaci a jestli tedy nový karburátor pilce pomůže.

 Arbi

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika