Prosim o pomoc pri vybere mot. pily



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 106.95 (?) 
17.6.2010 11:10, zobrazeno: 152140x
Precital som vela na tejto diskusii o motorovych pilach. Vacsinou sa tu pertraktuju znackove m. pily Dolmar, Stihl, Jonsered atd. Prosim vas o pomoc pri vybere m. pily s opacneho konca cenovej a znackovej ponuky. Pouzitie - prerezat asi 20 ovocnych stromov (celkove omladenie, takze aj vetvy o priemere 15cm) to buidem robit iba raz. Nasledne pouzitie bude na stanovackach, teda priprava dreva na taboraky :-) Teda pila nebude extremne zatazovana. Cenovo by som sa rad dostal na 120eurove maximum (mimo dalsich pomocok). U pily mi ide okrem vykonu a samoservisu aj dostupnost nahradnych retazi list a podobne, teda o zamenitelnost znaciek (napriklad ci sa na danu pilu daju pouzit aj listy a retaze ineho vyrobcu /oregon a pod./, ci je pila licencna, alebo len kradnuta kopia. Zatial som si na nete pozrel niektore znacky ako Partner, Gude, McCouloch, Extol, Hecht, Al-Ko... Ked som tieto znacky drzal v ruke v Hornbachu a Baumaxe, niektore sa mi zdali ako naozaj velmi lacne plastove kraviny za dost velke peniaze. Co by ste mi poradili, aku pilku??
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 126.239 (?), 17.6.2010 11:54
Doporučení kvalitní pily má 2 důvody. Jednak je to jistota dobré rady z pozice toho, kdo popisuje vlastní zkušenosti, dále takovou radu později ocení majitel pily, když má pilu bez problémů a srovná to s někým, kdo místo řezání nadává a opravuje. Poradit hodně muziky za málo peněz, z toho jsme snad už vystřízlivěli. Jestli jsou ještě výjimky, tak máte možnost, ale ta je většinou vykoupená nervovým zatížením a samozřejmě časem a cenou.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 224.5 (?), 17.6.2010 21:10

Je ošemetné radit v sektoru hodně levných pil, přímá úměra o kvalitě a ceně tu platí spolehlivě. Pokud budete přeci jen vybírat mezi uvedenými značkami, pak bych možná z osobní zkušenosti věřil Partnerce, vedou mě k tomu bezproblémové několikaleté zkušenosti s typem 351 xt. Není to technický zázrak a sílou taky neoplývá, tuším 1,2 kW při objemu 46 ccm, což je slabota. Ale na druhou stranu ji nebudete příliš zatěžovat, takže když budete dodržovat pár obecných zásad, měla by vydržet. Pozor na vždy ostrý řetěz a čerstvou směs. Také samozřejmě pečlivě čistit filtr. Cokoliv ovlivňuje výkon, je u slabých pil obzvlášť markantní. Pila je jinak poměrně slušně odpružená, možná až moc, v řezu mám pocit, že trochu "plave". Taky je důležité nepřetahovat šrouby na liště. Výdrž při slušném zacházení přisuzuju právě relativně velkému objemu při malém výkonu, nízký měrný výkon obecně snižuje opotřebení. Vcelku dobré zkušenosti mají zdejší přispěvatelé se značkou Hecht, osobně s ní žádnou zkušenost nemám, ale zřejmě to není takový šit a mezi Číňany to může být trochu výjimka. D. S.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 82.252 (?), 17.6.2010 21:24
Prave u Partneriek sa mi velmi nepaci uchytenie madiel, ktore su akoby v jednom kuse. Su sice na pruzinach, ale predavac mi o nich vravel, ze prave spodne uchytenie prednej rukovete, je najcastejsou pricinou reklamacii. Podla kusov ktore som vytahoval z krabic a aj podla pocitu pri drzani a potazkani az potraseni mi pripadala, ako zle zlozena skladacka. Oprpti tomu ta Gude o ktrej pisem nizsie mi pripada pevna a nie taka "rozviklana" ako Partner.NEvyznam sa v jednotlivych typoch a znackach, ale ta velmi zdialky mi ta Gude troska pripomina niektoru zo starsich Stihliek. :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 17.6.2010 22:06

Mě ta Gude připomíná kopii Shindaiwy. Ale to je vlastně jedno, neboť jsme v nějakém segmentu, kde je cena odpovídající kvalitě. Ohledně antivibračního systému máte pravdu, oddělení držadel vcelku je horší varianta a když jsou použity pružiny, což tak většinou u těchto konstrukcí je, plave pila na těchto prvcích a její vedení je nejisté a nepřesné. Díky tomu, že tak plave, velmi trpí poddimenzované tlumící prvky a jejich pohyb je do krajních poloh přepnutí. Systém společného tlumení držadel má také nevýhodu v zavěšení téměř celé hmotnosti pily na tlumících prvcích, tím jsou více namáhané Naopak systém s oddělenými držadly je účinnější, neboť vibrující/nevibrující hmoty jsou ve větší hmotnostní rovnováze a také tlumící prvky jsou lépe rozmístěny a nejsou tak zatěžovány. Část hmotnosti  - nádrž na pohonné hmoty zasahující uchycením až dopředu pily je oddělena a vibrující hmota je menší, což snižuje zátěž tlumících prvků. Gude má sice gumové tlumící prvky, ale v tomto případě je to lepší řešení. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 110.194 (?), 18.6.2010 7:36
Dovolim si oponovat. Podla toho co som videl, tak na koncoch madiel boli pruziny, nebolo ich sice tak vidiet ako u partnera, ale na zaklade toho si myslim, ze aspon vacsina uchyteni je na pruzinach. Podla vas, je to vhodna pila na cinnsot ktoru planujem??? Este by som vas poprosil, ak by to aslo a mate cas. Kedze ani jeden manual (tlaceny ci elektronicky, ktory som nasiel) neuvadza podrobne potrebnu manipulaciu a osetrovanie pily, tak by som bol vdacny za nejaky step by step univerzal navod co a v akom poradi s pilou robit, ako ju osetrovat, ako ju zabehnut a podobne. Sice tu na diskusii su tieto veci popisane ale su rozhadzane po jednotlivych prispevkoch. Preto by som bol velmi rad, ak by ste mohli zalozit nove vlakno s takymito radami v kocke :-) a tam tieto veci popisat :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 127.25 (?), 18.6.2010 8:12
Nevím, o kterém modelu Gude uvažujete, nicméně systém tlumení vibrací je z pohledu řešení stejný. To ostatní uvidím, co se Vám bude hodit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 110.194 (?), 18.6.2010 8:16
v Baumaxe, Gude KS 350 B za 79eur, bezna cena je okolo 150eur :-) V podstate mi ide o informacie typu - " po prvy raz v zivote drzim motorovu pilu v ruke (uplne novu), co s nou??" :-) P.S. spomenul som si na znacku tej zelenej pily :-) Poulain sa to volalo :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 44.31 (?), 18.6.2010 22:08

Obsluhu motorové pily si můžete pročíst v návodech motorových pil, které jsou u některých výrobců ke stažení. Ohledně KS 350B si můžete přečíst tyto zkušenosti z provozu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Baca - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (106) - 82.252 (?), 17.6.2010 21:18
Nasiel som u nas v Kosiciach v Baumaxe pilu Gude KS 350 B za 79eur. Za tu cenu sa mi zda celkom slusna. Podla nedokonaleho obhliadnutia ma odpruzenie na pruzinach, nylonovy filter, zda sa ze aj karter nie je plastovy. Kedze pouziva listy a retaze oregon, nemal by problem s tymito suciastkami. Je dodavana s nahradnou retazou a nacinim na ostrenie retaze. Manual je sice biedny, ale dufam, ze mi sem tam poradite, aby som ju neposral :-) Nezda sa mi troska mix pomer paliva 1:25. Podla toho co som tu cital to znamena, ze motor potrebuje viac mazat, ako lepsie znacky. Ale snad pri zatazeni ktoere s nou planujem to nebude take hrozne :-) Predavac mi hovoril, ze na Gude maju zatial jediny typ reklamacie za 4 mesiace co je v predaji a to vadna sviecka z vyroby. Po oprave vraj pily slapu ako maju (asi v ramci svojej kvality a triedy) Poradte mi prosim co este potrebujem k tejto pile, ake doplnky a naradie a ine serepeticky, ktore sice nie su nevyhnutne, ale pomozu. :-) Rozbalil som niekolko krabic (predavac bol sice mily a pristupny, ale potom sa uz pozeral dost divne na mna :-) a pozrel si telesa jednotlivych pil. Kedze na ofic strankach Gude je tato pila za 159 eur, tak mi napadlo ci to nie su nejake utopenky z azijskej lode alebo nieco podobne. Na ziadnej som nenasiel stopy po soli, alebo nejake flaky po vode. Mimochodom v Bau. maju aj pilu od Einhelu ktora sa NAVLAS podoba na Gude s vynimkou akejsi plastovej priesvitnej pumpicky pod syticom. Porovnaval som tuto Gude pilu aj s pilami Partner v tejto vykonostnej triede a s dalsou pilou s francuzskym nazvom, podla krabice je pravdepodobne znacka z USA alebo kanady alebo New zealandu :-D (svetlo zelena, podobna Partneru ale s 45cm listou a s vykonom 1.3KW.)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika