HECHT 962



Stránky: 1,  2   
host - 22.75 (?) 
19.8.2023 13:03, zobrazeno: 3210x
Zdravím, včera jsem pořídil pilu HECHT 962. Nevím co od ní očekávat ale podle recenzí jsem nevybral špatně. Mám pár otázek, např. jaký olej používat do směsi a případně jak směs míchat? Dostal jsem papír s pokyny jak míchat směs s olejem značky HECHT ale moc tomu oleji nevěřím. Za další jestli je normální kouř po "chcípnutí" pily když řezala sotva 15 minut. Samozřejmě všechny rady mile uvítám jelikož s pilama nemám moc zkušeností ale potřebuji přes prázdniny udělat dřevo na zimu a tudíž potřebuji aby pila fungovala co nejlépe.
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 214.246 (?), 19.8.2023 14:16

Chcete radu? Tak čtěte papír který jste dostal a michejte přesně směs.Používejte jediné olej který vám prodali.Jestli tam budet dávat jiný, třeba místo červeného zelený  , muže se vám stát že vás vyhodí už od dveří. Některé nadrzky jsou bílé a už z dálky je vidět jakou barvu má směs. 
To že chcete udělat dřevo na zimu za 12 dni je jenom váš problém. Buď budete šikovný, nebo ne. Jestli se vám udělá pecka na svičce a vy to ponesete do servisu kde vám řeknou aby jste si přišel za dva týdny, tak bude zřejmě po termínu. 
V takovém teple cítím motor i u 15 let staré sekačky. Vše se špatně chladi

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 243.134 (?), 19.8.2023 19:12
Co tam pisou? Z ceho se kouri?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 61.75 (?), 20.8.2023 19:22
3-5 nádrží poměr směsi 1:30 a potom 1:40 při normálním používání. Z pily už se nekouří, nevím čím to bylo ale už se to neděje.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 61.75 (?), 20.8.2023 19:20
Něco dost podobného jsem čekal, nejde o šikovnost ale o to že mě nikdo nic neučil a v 16 letech toho mám až nad hlavu. Co se papíru týče dodržuji míchání směsi ale ptal jsem se na to jestli nebude lepší třeba olej od značky stihl (myslím ten červený) protože jsem od HECHT měl i 50tku a ta se po pár měsících začala přehřívat a v servisu se potvrdilo že to bylo olejem. Každopádně děkuju za odpověď i když byla formou zjebání.😂
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 214.246 (?), 20.8.2023 20:34

Tak jestli se vás to dotklo, ze jsem vám doporučil aby jste dodržoval tu značku oleje kterou chce prodejce tak se omlouvám. Mám podobně starého vnuka, Můj známy si v hechtu koupil krovinorez a zadřel ho za krátkou dobu. První co mu u prodejního pultu řekli, že tam má jiný olej. Před tím jsem vás tedy varoval. Je možné, že vám někdo tady schválí jiný olej. Já jsem proti. 
Mam 20 let stejnou pilu HQ 40, 15 l, krovinorez oleomac do všeho leju čerstvou směs z Verva 100 + stabilizátor  + zelený olej Husqvarna v poměru 1: 50. Nikdy jsem nebyl v servisu.Čerstvá směs je u mě do měsíce. Když to nevyjedu tak to naleju do rotační sekačky. Míchám do petky 1,5 l. Do hechtu si chodím kupovat piknik 4,8 mm na pilu nebo mulcovaci kůru. Taky jsem tam koupil hrablo na sníh. Doufám ze jste se mladý pane neurazíl

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 61.75 (?), 20.8.2023 21:47
Neurazil, naopak jsem se nad tím zasmál. Jde mi o to že jsem měl HECHT 50 a ta se díky oleji začala přehřívat (potvrdilo se mi to v servisu) a tak jsem se chtěl pouze zeptat jestli není lepší varianta a o nic víc mi nešlo. Každopádně jestli máte nějaký typ na to jak se třeba o pilu starat tak mi to taky můžete napsat jelikož je zřejmé že jste na téhle stránce poměrně aktivní a rád se něčemu přiučím.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 9.142 (?), 21.8.2023 7:54

2t motor se při použití špatného oleje nepřehřívá, ale rovnou zadře. Přehřeje se, když běží dlouhodobě na chudou směs, překvapivě. Oni v servisech mají takové své pohádky pro zákazníky, které končí vždy tím, že za poruchu může zákazník. Bohužel to tak nejčastěji bývá. Drtivá většina dnes prodávaných olejů se mísí v poměru 50:1. Je to na nich napsáno. Dodržte specifikaci a poměr uvedený výrobcem stroje, on ví, z jakého bláta válec a píst v Číne upatlali a jak se to má mazat. Když dáte nepatrně víc oleje, máte jistotu. Nic strašlivého se nestane, jen budete čuchat víc čmoudu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 152.138 (?), 21.8.2023 11:10

Já nejsem žádný specialista na zahradní stroje.Ale podle mě je těměř jedno jaký olej se používá.Mám od HECHT křovinořez kolem 10 let a pilu 4 rokem a liju do nich HQ a Oregon a někdy i jinou značku, ne ten nejlevnější, a žádné problémy s motorem jsem zatím neměl.V návodu jsem měl doporučený taky jejich olej, logicky ho doporučují když ho prodávají.Ale je nesmysl v záruční době nebo vůbec se za každou cenu držet jejich oleje protože jsou určený pro tyto motory obecně i jiné značky tak to musí bez problému fungovat, když se dodržuje správný poměr.Záruka na to nemá vliv.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 214.246 (?), 21.8.2023 13:23

Je mi líto, ale vůbec jste nepochopil co se tu doporučuje, aby jste obhájil záruku. To znamená hlavně se držet v záruce toho jejich oleje, protože tato firma když uvidí např. že tam máte olej zelený, místo aby jste tam měl červený, nebude třeba ochotna poslouchat od vás ze je jedno jakou značku tam nalejete. Jinak mate pravdu. Olej to je veliký byznys. 
Jinak pár perlicek co olej snese nebo, jak se z toho nepo s r a t. Před padesáti lety jsem měl kolegu v podniku na dopravu. Několik měsíců každé ráno nalil do motoru 15 l oleje a jel do lomu. Za šichtu mu to ta potvora sezrala a druhy den se to opakovalo. Kde si myslíte ze ten olej bral? No v olejovém hospodářství z nádrže, co se vypustilo z diferaků, motorů a převodovek jiných aut. Pak dostal generálku. Nebo stroj má motorový olej, hydraulicky, převodový. Aby to cernouskove nepopletli dostávali se souhlasem výrobce stroje jeden univerzální. Asi to bylo levnější. Nebo hláška,  sekačku mám 8 let olej tam je původní říkal známý. Nic se ji nestalo.

Horší jsou bioslozky. Kdo to podceni má problem. Já si to myslím 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika