Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já asi přes svou natvrdlost se nedomnívám, že rychlost řetězu je nezvratná. Opět a znova: rychlost řetězu bez výkonu je k ničemu. Protože při malém výkonu a vysoké rychlosti řetězu si takovou pilkou budu moct jen brousit nehty, protože se v řezu motor zastaví, zasáhne momentová spojka, elektrická ochrana, nebo u lacinýho šuntu bez těchto ochran se spálí motor. Je to tak, jak jsem již napsal. Rychlost řetězu je kompromis. Protože jsem vystudovaným oborem konstruktér výrobních strojů a mechanismů, tak vás musím zbavit optimismu, že mě několik takovýchto diskuzí může přesvědčit.

"Takže ještě jednou příkon není výkon, jiná pila jiný výkon na řetězu, rychlost řetězu je naproti příkonu (výkonové ztráty dané motorem, konstrukcí, zpřevodováním atd. zkrátka není pila jako pila) daná a nezvratná veličina."

V tomto máte většinou pravdu až: ztráty v motorech a převodech se zase tak moc lišit nebudou, pokud nebudou podvodným způsobem uvedeny nesprávné parametry, tak se moc nebude lišit při stejném příkonu ani výkon "na řetězu". Prakticky to znamená stejné množství "vyhlodaného dřeva" za jednotku času. To znamená: vyšší rychlost řetězu, menší počet zubů v řezu, nebo menší úběr na jeden zub(špona menší snížení omez. zubů), Nebo menší šířka zubu (na př. oregon Micro Lite oproti 20BP), více zubů v řezu a naopak atd. Žádný zázrak ani žádná metafyzika v tom není.

FO

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika