Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdarvím všechny, zareaguji i přes to, že otázka byla položena v roce 2013 a vím, že mnozí, včetně mě, při výběru nového pomocníka do domácnosti nebo na zahradu hledají informace všude možně, tedy i zde (já jsem zde našel cenné informace týkající se motorové plily Dolmar PS-420C)  a prodejci nám to mnohdy moc neusnadňují. Naštěstí u několika prodejců je možné hodnotit výrobek na jejich stránkách a nebo velmi dobrou službu dělají uživatelské recenze, které jsou na webu Heuréka. Pokud prodejce u vyvěvovací pily uvede prouze toto:  Sharks SH 905 – Elektrická řetězová pila Sharks s teleskopickou trubkou, madlem a popruhem... Elektrické řetězová pila Sharks SH 905 – kategorie „Elektrické řetězové pily“ měl by být vsazen do koše a má máčen ve Vltavě celý den.

Pokud nejde o vyvětvování nikoli profesionální nebo v rozsáhlých sadech, ale jen v rozsahu dobného zahrádkáře, nesouhlasím z výše uvedeným příspěvkem z těchto důvodů:

A) El. pila na rozdíl od motorových vyřaduje údržbu daleko menší, dá se říci téměř jen provozní tedy čištení, doplnění oleje, napnutí řetězu, vizuální kontrola, kontrola funkce mazání a přívodního kabelu.

B) neobtěžuje celé okolí hlukem a nemrdí jako motorovky -nemusíte mylst na benzín a dva druhy oleje

C) je nekolikanásobně levnější!!! 

D) před použitím zkontrolujete stav oleje, napnete řetěz, zastrčíte do zásuvky a... řežete... připravenost během 3-5ti minut

E) pro občasné uříznutí nějaké větve je verze s akumulátorem dle mne nevýhodná, akumulátory se musí dobíjet, počet dobíjecích cyklů je omezena žádný i udržovaný alumulátor nevydrží nekonečně dlouho, na rozdíl od zástrčky - pokud ji ovšem neřejedete autem. Zkušenost moje a mnohých jiných říká: V okamžiku potřeby je akumulátor vybitý nebo zcela mrtvý.

D) Natáhnut prodlužovačku s napětím 230V není takový problém a vzhledem k tomu že z konce tyše visí dolů není riziko jeho přežíznutí ve větvích nulové a kdy s toutou pilou řeže větve na zemi je hodně mírně řečeno podivín...        

E) pravidelná údržba prodlužovacíko kabelu, není časově ani finančně tak náročná jako u motorové pily která má daleko víc součástek a náročnější údržbu vyžadující často doborný servis.

Já jsem pro moje potřeby vybral RPP 720 RYOBI elektrická prořezávací pila od Rommar.s.r.o. za 2099. Kč 04-2014.  Důvody: poměr cena /příkon motoru, délka řetězu 20cm (naprosto dostačuje), velká nádobka na olej, idikace sítě na rukojeti možnost osobního odběru u Rommar s.r.o nedalko Metra - prodejce - naprostá spokojenost!!  Předváděcí výrobky na prodejně - kdo to má?  David V. Praha                 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika