|
Cukernatost ovoce
|
|
|
|
|
|
|
sadař82 - Stříbrný Zahrádkář (116) - 90.70 (?) 4.8.2015 19:48, zobrazeno: 10101x
Dobrý den, možná je to hloupý dotaz, nicméně mě odpověď velmi zajímá s ohledem na následné zpracování ovoce na kvas.
Co má nejvetší vliv na cukernatost ovoce (teplota, sluneční záření, zálivka, něco jiného)??
Dotaz platí obecně pro meruňky a slivoně.
Děkuji
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 92.38 (?), 4.8.2015 20:20
Ano, listová plocha a fotosyntéza jsou jedním z faktorů, ovšem ne asi nejdůležitějším. Švestka na horské stráni bude mít víc slunce a větší možnost fotosyntézy než švestka v nížině, plody její ale sladší nebudou. Vinaři révu osečkují a před sklizní odstraňují zelenou hmotu právě s cílem dosažení sladších hroznů.
Tedy vlivy na cukernatost jsou komplexní: odrůda, poloha, půda, podnebí, výživa, zdravotní stav stromu, teplotní poměry v daném roce, sluneční záření, zálivka, násada plodů...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 76.18 (?), 4.8.2015 20:46
Myslím., že nejvíce záleží na odrůdě a hlavně pak na její vegetační době. Obecně rané ovoce obsahuje cukru velmi málo. Že chutná sladce a lahodně je zavádějící a většinou je způsobeno nízkým obsahem kyselin. Ostatní faktory už hrají roli víceméně podružnou roli... Rafael
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sadař82 - Stříbrný Zahrádkář (116) - 130.35 (?), 5.8.2015 10:24
Abych trochu upřesnil dotaz, vhodnost odrůdy můžeme vynechat, zde jsem přesvědčen o správné volbě. Spíš mě tedy zajímají řekněme podpůrné faktory jako to světlo, teplo, zálivka atd. Obšírnější odpovědi mě rozhodně nevadí;-)
Děkuji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 17.210 (?), 5.8.2015 10:54
Vraj dostatok draslika vyznamne vplyvnuje tvorbu cukrov. Prikladom moze byt najsladsie ovocie - hrozno. Kedze ma vinic korene prilis hlboko, je trochu problematicke zaistit draslik prave v obdobi ked ho treba (zrenie plodov). Preto je dolezity prisun draslika aj z horniny v ktorej koreni a preto je dolezite (pre vinic) zlozenie pody a podlozia. Mozno preto su oblasti, kde sa rodi doraba vynimocne vino a nikto nevie preco.
Cize odpoved je. Hnojenie draselnej soli, (alebo lepsie kombinovaneho hnojiva ale s vysokym obsahom draslika) na list moze pomoct pri vyzive pocas vytvarania plodov.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
7 způsobů, jak zvětšit malou zahradu
Podívejme se, jak zvětšit malou zahradu. Zelená barva je mnohem silnější, než si myslíte. Je spojová...
|
|
|
|