Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

40 let není na meruňku žádný zvláštní věk, ve své původní domovině, v kontinentální oblasti Himalájí, se meruňky dožívají věku mnoha staletí. u nás je situace samozřejmě trochu jiná, nakoli kjsou tady stresovány nevhodným téměř oceánským klimatem- protože nejsou to zimní mrazy, které jsou pro tento druh stresující, ale právě změny teplot. Viděl jsem krásné meruňkové stromy v dost kontinetální oblasti Ukrainy u hranic s Běloruskem, přitom v zimě tam teploty běžně klesají pod mínus 30. Na jižní Moravě lze stále najít na zahradách stromy jejiž stáří se bíží 100 let a jsou stále bohatě plodné. Jako podnož se často používala Durancie a samozřejmě merunkový semenáč, který nemá s tamními vyhřevnými půdami problém.

Maďarská a Velkopavlovická prakticky jedno jest, stejně jako Sabinovská. Patří všechny do jedné rodiny a je tam samozřejmě mnoho různých klonů, mezi nimiž mohou být i v rámci jedné odrůdy větší rozdíly než mezi odrůdami jako takovými.

           Ing. Fidla

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika