Záběh křoviňáku Dolmar MS-4510



Stránky: 1,  2,  3   
host - 16.196 (?) 
4.6.2013 22:26, zobrazeno: 17251x

Chlapi, mohu se zeptat na zkušenosti a rady, jak správně zaběhnout tenhle profi stroj? Pojedu v něm už od začátku olej Dolmar HP100 (běžný poměr 1:100)

Díky za rady a moc si přeju, aby "šel kolem" pan J.S. :)

Podle mně největší odborník na Dolmary.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 227.2 (?), 5.6.2013 10:32

Dolmar MS 4510-mam.Nevytacet zbytecne motor na prazdno, kvalitni benzin, olej,dodrzet pomer, mazat prevod a zrovna jsem ji do te uplne nejtezsi prace nehnal, prvnich nejmene pet nadrzi.V pohode, at chodi.Na tezkou praci vyborna masina a za dobrou cenu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 8.127 (?), 9.6.2013 10:05

Až na ten prevod... Myslím, že v príručke sa spomína, že jeho náplň je doživotná a až kým "nevystúpi väčšie množstvo maziva" nie je potrebná údržba. Toto je podľa manuálu jedna z mála komponentov pri Dolmare MS, ktoré nepotrebujú za normálnych okolností údržbu, príp. len vizuálnu kontrolu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 16.196 (?), 10.6.2013 7:32

Prosím, můžete vysvětlit myšlenku "...jedna z mála......která nepotřebuje údržbu..."?

Považuju Dolmar za top značku a 4510 je jejich top model. Proto ho chci. A tak mně moc zajímá, pokud by měl nějaké nevýhody oproti srovnatelným modelům konkurence (Ačkový značky, jako Stihl, HQ, atd...) 

Díky za informace

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 31.152 (?), 10.6.2013 8:39

4510 mám druhým rokem. Je to velmi kvalitní a silý stroj. Pro záběh platí to samé jako u každého jiného stroje s 2T motorem. Plynulé zatížení a nevytáčet bez zatížení. Pokud se ptáte na nedostatky, tak jsem zatím poznal jeden a to kryt nože. Je z velmi měkkého materiálu a při sekání několik let nesekané louky se mi podařilo narazit krytem na veliké mraveniště. Kryt se prohnul tak, že nůž ulomil ořezávač struny. Pak se mi to stalo ještě jednou, od té doby si dávám více pozor. Nevím ale jak by dopadl kryt z tvrdčího materiálu. Strunovou hlavu jsem použil Oregon. U té neodpovídá umístění ořezávače, takže jsem dodělal novou plechovou příložku krytu a dva nové otvory v krytu, aby se mohl posunout níže.To by asi u original hlavy nutné nebylo. Používám olej Dolmar, nebo TSF. Jak zjišťuji porovnáním se sousedy, kteří se slabými kosami vrčí celé odpoledne, tak se vyšší výkon rozhodně vyplatí. Dlouhá tyč umožňuje velmi široký záběr. Sekám všechno až po náletové dřeviny. Když se do cesty připlete trnka, nebo vrba i cca 30mm, tak ji také na několikrát přeseknu. Jinak ale porovnáním s jinými modely sloužit nemohu. Rozhodně nevidím důvod, proč bych ho nekoupil znovu.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 227.2 (?), 11.6.2013 8:49

Jestli ma Dolmar nejakou nevyhodu, tak nema asi tak hustou servisni sit.Ja mam treba jeste mensi Hq 235,nemuzu rici, ze by byla nekvalitni, ale spise tam je tendence nekde chytnout za plast, u toho Dolmaru plasty necneji.A dalsi vyhodu, kterou Dolmar ma, je moznost menit uhel hlavy, coz treba, kdyz sekate ve svahu, tak si nastavite uhel 45 stupnu, masinu drzite rovne a hlava dole je naklonena.Nema pumpicku na benzin, pri odstavce, musite mozna pri startovani vicekrat zatahnout, aby to nasalo benzin.U mne detail.Urcite to neni tak, ze s tim musite dobu cvicit, nez to chytne.Kryt noze dole je velice pruzny, reklo by se mekky, zatim drzi.Ta 4510,je to dost nezmar, do tech nejtvrdsich podminek skvela masina za dobrou cenu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 193.109 (?), 13.6.2013 21:54

Prečítaj si manuál Inšpiroval som sa harmonogramom údržby... Napr.  1. filter je nylonový = menšia kapacita ako pri papierovom (Stihl, OM), 2. Kontrolovať skrutky (na výfuku...) 3. čistiť rebrovanie 4. meniť paliv. filter (odporúča sa každé 3 mesiace) atď. Nehovorím, že konkurencia je na tom neviem ako dobre, len som skonštatoval, že uhl. prevod úžívateľsky bezúdržbová záležitosť. Ale napr. taká výmena štartovacej pružiny tam je uvedená tiež. Zaujímavosťou je povinnosť vymeniť maticu s nylonom na nástroji asi po 5-tom utiahnutí. To som inde tak strikne nariadené nevidel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 227.2 (?), 11.6.2013 9:13

Pokud jde o prevod dole, tak co mam ja 4510,je potreba to obcas zkontrolovat, vydelat zatku, kouknout,jak je mazadla, doplnit.Urcite, jeho napln neni dozivotni, je potreba kontrolovat, doplnovat,jsou tam asi vysoke otacky, myslim si, ze bez doplnovani maziva by to odeslo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 227.2 (?), 11.6.2013 9:20

Dolu do prevodu doplnuje se specialni vazelina, kterou udava, prodava vyrobce.Rozhodne nedavat bezne vazeliny, protoze,asi nejsou delane na takove otacky, pro ten ucel.Jinak masina ma nizke vibrace, dlouhou tyc dopredu, coz umoznuje velky akcni radius pri seceni.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 81.233 (?), 11.6.2013 9:21

Také si myslím, že je dobré stav maziva v hlavě kontrolovat. Kdyby tam nebyla šroubovací zátka, ale pevný uzávěr, tak bych musel věřit, že se jedná o trvalou náplň. Když možnost kontroly je tak je dobré to využít.

FO

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika