Vari vs Moundfield



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
               
host - 178.9 (?) 
24.4.2015 6:56
Kdysi jsem také bývával mezikusem bez softwaru. Mezikus prosím není nadávka. Software se musí někam ukládat. 256MB, 512MB RAM je žalostně málo, s 1GB a výše je mezikus připravený ukládat software zkušeností. Začíná se ovládáním malotraktoru. Nastavení otáček motoru musí být nad spínacími otáčkami spojky. Některé mezikusy nikdy neuloží tuto informaci ať už z důvodu nedostatku paměti, nebo neochoty ji vůbec uložit. Po ovládání plynu je řazení, vždy bez plynu až klesnou otáčky ještě chvilku počkat. Některé mezikusy nepočkají ani škřípání zubů v převodovce neuloží a software nerozšíří. Páčka plynu je u starších motorů Honda taková jako na Favoritu na přehazovačce, trošku kratší s koncovou polohou sytič. Novější malotraktory mají tankový rajčák, neboť mezikusy ničily spojky a neuložili polohu sepnutí spojky. Páčka je na regulaci otáček výborná, od sepnutí spojky po maximální otáčky. Libice na kleče vymyslely tankový rajčák, protože už z výroby chodí stále více mezikusů s malou RAM pro techniku a zručnost. Tankový rajčák umožňuje obsluhovat malotraktor mezikusům s malou RAM a malým softwerem. Tankový rajčák je pro mezikusy s větší RAM špatné řešení. I zde platí, že nic není pro každý mezikus 100 %. Jestliže Vari je 95%, tak MS07 40%. Převodovka u MS07 neexistuje a mezikus musí přehodit klínový řemen na jinou řemenici. Zde stačí RAM 256MB.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                  
host - 127.52 (?), 24.4.2015 8:49
Zas někdo dělá chytrého a přitom v něm duše spí. Vy vidíte jen ty megabajty a ty může vidět jen někdo, kdo je jistým způsobem pomýlený, nebo ujetý a vyžaduje péči psychiatra, nebo psychologa. Vy chytrej, s Jikovem jsem dojížděl do garáže na milimetry. S Hondou a rajčákem dojíždím na místo v garáži s pohonem vlastních svalů, protože to vše postrádá něco čemu se říká šlajf. Když použiji rajčák, řídím soupravu jen jednou rukou a aby se to pohlo musím rajčák šoupnout na zajíce, souprava skočí - TO JE TA VÝHODA ODSTŘEDIVÉ SPOJKY, pro mne to nikdy nebude spojka automatická, ikdyž to Vari tak prezentuje - jsem ve zdi a kdybych si ji nepostavil sám, tak bych mohl skončit až u souseda vy pomýlená RAMko. S ničením spojek si vymýšlíte, mi original sloužil 15 let, pak někdo přišel, že potřebuje před barákem zplanýrovat kousek, tak jsem namontoval rotavátor a půjčovatel mi to další den dovezl na vozíku - hele nejede to! Jednak ztratil zajišťovací šroub poz.72 v návodu a z prostoru spojky vytékal olej. Nevzal na vědomí, že ten superstroj se nemůže honit jak nadmutá koza a že je třeba mu také dopřát za jistým účelem odpočinek, protože moje stará převodovka neni vybavena přetlakovým ventilem a mne to půjčení přišlo na třiapůl papíru. Ostatně ničení spojek Vari jen vítá.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 48.106 (?), 24.4.2015 12:50
Mezikus s RAMkou 128MB, jinak by si poradil. Spojka je automatická, zapíná se souběžně s přidáním plynu. Půjčování dalším mezikusům nedopadne většinou dobře. Spojka se nesprávným používáním opotřebuje na kamenech a kolících.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 161.252 (?), 25.4.2015 0:01

A sakra. Trochu se to tu zvrtlo:)

 Chlapi jde mi jen o jedno: tahat vozík po zvláčeném poli na kterém bude cca 200 litrů vody a na sedátku budu sedět já se svými 110 kg. Většinou se jedná o roviny, takže žádné super kopce, ale náhodou může být po dešti a i já si myslím, že ty gumová kola prostě s 300 kg váhy plus vozík moc nepojedou. Proto bych snad volil ty železné "návleky" na ta kola. Protože jsem se nedozvěděl, jestli můžu jet se zátěží na dvojku s 70% plynem, ale četl cosi o megabytech mezikusu :) Jsem ztotožněn i z rychlostí 3,1 km/hod na jedničku. Opět píši, že nechci nic z druhé ruky, i kdyby to bylo železo na roztavení pro další sekeru. Jsem smířen s nákladem 40-50k za nový povoz a hotovo. Proisím tedý žádné obhajoby již nedostupného systému!  Díky:)

 Na předek Variny chci místo závaží vyrobit kryt postřikovače, který také bude mít cca 20-30 kg a to snad pomůže i adhezi na poli :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.136 (?), 25.4.2015 0:28

Ale T20 není nedostupný systém. V Libicích na něj stále vyrábějí a mají náhradní díly, takže není problém mít T20 sestavenou z ND jako úplně novou. Nevím co tady plácáte o 70% plynu, když to jezdí na benzín a bylo tady vysvětleno, že pracovní rozsah otáček je od 80% maximálních do 100% maximálních. Pak jste tady mohl najít hodnoty otáček na výstupu. Nechtějte, aby tady za Vás ještě někdo vypočítával převodové poměry a navrhoval alternativní motory a alternativní průměry kol. Prostě vemte znalosti 8.třídy základní školy jako jsou trojčlenky, převody jednotek a goniometrické výpočty (např obvod kruhu).

Anebo si kupte u MF ten stroj se zaručeným prokluzem v řemenicích.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 48.106 (?), 25.4.2015 5:29
Zvrtlo, jak se to vezme, jenom pro chybějící MB. Kovová páčka plynu je za dvě stovky a nemusíte mít rajčák. Tu páčku v ceně nového stroje prodavač namontuje o půl noci sám, když si u něho koupíte novou varinu. Na MS zapomeňte tj nejlepší rada.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 173.12 (?), 25.4.2015 8:59

Na Kultika opravdu radši zapomeňte, to je totiž poctivý český výrobek a neužijete si s ním tolik švandy jako s čínským werglem Vari. Viz toto vlákno a pokračování "Zase řinčí".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 178.9 (?), 25.4.2015 9:50
Čína vyrábí spousty lepších výrobků než češi. Postavte si vari a ms vedle sebe a vyzkoušejte si obsluhu malotraktorů. Fakt je, že na ms v převodovce hrčet nikdy nic nebude, není tam. Řemeny přehazuje mezikus chacha.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 48.106 (?), 25.4.2015 15:37
V tom kvantu vyrobených převodovek se může stát, že některá potřebuje záručně opravit. Žádný stroj není 100 %. A když máte možnost investovat do malotraktoru s převodovkou, při přejetí na plantáž pojedete rychle, pak si přeřadíte a budete jezdit pracovní rychlostí. Vari je robustní železná kola potřebovat nebudete, jestli Vás nenapadne jet na plantáž po průtrži mračen. Vari je jiný level, MS je náhražka na pozemek u domu, nikam raději nepřejíždět. V brambořišti se plazil slimáčím tempem MS se 4 pytli brambor, já jsem vezl 10 pytlů a z pole na silnici jsem byl dřív a na silnici hned za P a zmizeli v dáli. Chuťovka je jak praskne na MS dvouřadý řetěz, třeba v orbě, rozjezd s vozíkem spojka je napnutí řemene, proti tomu je odstředivá spojka Vari luxusní s plynulým záběrem. Z většiny majitelů MS co znám udělal MS kutily, kteří pořád něco opravují a zpevňují a dodělávají a potom se nas.rou a prodají.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 176.91 (?), 25.4.2015 22:19

To je zas.jak kdo čte a jak to pochopí.Na plantáž pojede rychle, protože to potáhne na nějakém vleku.Bude s tím podnikat.Dnes tady, zítra o sto km dál.Práce po celé republice.Viz.//Jakou sekačku s pojezdem na celodenní práci//.Vari je robusní, ale dejte si 300kg na vozík a zvolte si pracovní rychlost po dešti.12hodin denně.Investice 50 tisíc.Nic jsem nepočítal, ale nezdá se vám, že na tuto práci by měl být stroj, který vypadá trochu jinak a je za jiné peníze?Má to být MT.Asi malotraktor.Ale třeba 4x4 ,nádrže 2x150l po stranách atd.Nebude to snad mít od hodiny ale co postříká ne?Začátky jsou těžké.Naložte si Vari a vyzkoušejte v poli.Podívejte se, čím se stříká, jakou jede rychlostí.Svěřte se odborníkům.Říká se, že virtuoz na housle, nezatluče hřebík.On nepozná, že má špatné kladívko.Například. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika