Tovární malotraktor na silnici



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 118.44 (?) 
20.6.2009 7:53

Plně s vámi souhlasím

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 14.151 (?), 20.6.2009 10:40

Jenže multikára nebo jiný čtyřkolák a Vari, či jiná dvoukolová napodobenina je rozdíl. Vždyť Vari také oficiálně nesmí na silnici a jezdí jich v republice na tisíce bez pokut. A o tom pojištění - zeptejte se fundovaného pojišťováka, ty řeči tady jsou k ničemu. Samé domněnky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 20.6.2009 10:47

Ano každý jezdí na vlastní triko.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 45.244 (?), 20.6.2009 13:43

Prosím o vysvětlení jaký rozdíl je mezi domadělem 4kolovým a 2kolovým při škodné události kterou s ním spůsobíte? To si myslíte že když náhodou někdo rozbije auto protože jste ho přehlédl se svojí domácí 2kolkou tak po Vás majitel bude chtít menší náhradu než když by mu to způsobila větší 4kolka?Trochu logiky, proč teda nepovolej jezdit s odhlášenýma autama po silnici, vždyt´ stačí pojistit na číslo motoru a je to, nebo že by né?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 14.151 (?), 20.6.2009 15:27

Myslím tím rozdíl pro policisty. Když uvidí ploužící se dvoukolovou Vari nebo něco podobného, tak to nechají být. Ale multikára (je celkem rychlá) je určena pro provoz na silnicích a má mít papíry a to je rozdíl. Stejně tak některé udělané čtyřkolky s automobilovým motorem a dvěma převodovkami, které dokážou vyvinout nebezpečnou rychlost (40 -60 km/hod žádná vyjímka). Taková monstra bych netoleroval ani já. Nejspíš podobně uvažují i policisté. Jak jsem již uvedl dříve, neznám jediný případ, kdo by byl někdo pokutován za jízdu s Varinou. Schválně se poptám nějakého policisty, jak se na toto dívají oni.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 20.6.2009 16:21

Myslím si že jde domadělům i továrním řidičům o jedno , aby mohli přejet na nezbytně nutnou dobu po silnici a nebyli postihováni to ale pokud nemáte spz a technickou kontrolu v případě havárie nikomu asi nevysvětlíte prostě jste tam neměl co dělat co se týče té rychlosti nevím co je lepší jestli zavazet s terou která jede 5km v hod na cestě půl hodiny nebo s domadělem (neříkám závodním tempem)to projet za 5 min.to je právě ten rozdílný pohled na věc.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 174.166 (?), 25.6.2009 20:57

to neni o toleranci policie o nejakem pojisteni o nejake rychlosti o poctu kol atd to je o to   ze jsou zakonem dane podminky provozu na pozemni komunikaci v pripade nehody a mozna ne z viny ridice tho neschaleneho udelatka to opravdu ten ridic vsechno zaplati a jeste dostane pokutu tak to zatim je vyjimky ze zakona od roku 2000 nejsou proto je dobre postopovat nejakou  variantou, jak je uvedeno ve stanovisku mdcr opravu vim o cem je tady rec asi vas chapu ale tak to je opravdu no urednici   jsou jako vsichni dobri a spatni ale to je vsude kam se podivate 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 25.6.2009 21:22

Je to jen o lidech jak říkáte a o štěstí někdo má pole a les kde potřebuje jet za humny a nepotřebuje jet po veřejné komunikaci, tomu říkám štěstí na toho jsou všeci zamindrákovaní úředníci krátcí ale někdo potřebuje projet třeba jen 50 m po silnici a má pech zrovna tam jsou ti co nám pomáhaj a chráněj nás.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 25.6.2009 22:10

Debata se dostává do bodu, kdy je třeba si přiznat, že policista a úředník jsou pouze vykonavatelé státní moci. Pochopitelně málokdo z nás si může dovolit koupit tovární malotraktor se snadným přidělením SPZ a tak budeme i nadále více-či méně riskovat srážku s blbcem!!! A to doslova! Jak na postu polcisty, tak i třebas úředníka rozhodujícího v případném správním řízení o výši exemplárního potrestání vesnického pracanta. (Abychom si rozuměli-nejsem proti tvrdému postihu jízdy s alkoholem či s evidentním vrakem či domadělem nebo bez pojistky).Mám na mysli pouze tovární stroj v perfektním stavu.

Celý tento problém obyčejných lidí na venkově je způsoben pouze našimi volenými "zástupci lidu" v poslanecké sněmovně. Tak se o naše světlé zítřky postarali námi zvolení poslanci, kteří žijí z našich daní.

Už chápete, kam obrátit svůj případný "spravedlivý" hněv???

Pro změnu tohoto stavu je třeba chodit k volbám, volit hlavou a buzerovat (lobovat) "svého"poslance v takovýchto, pro obyčejné lidi každodenních záležitostech.

A na řeči o přizpůsobení se legislativě EU zvysoka kašlu!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 25.6.2009 22:20

Myslím že až budeme mít stejné platy a výhody jako ostatní v eu tak nebudeme muset doma sestrojovat samoděly a kupovat traktory bez spz a koupíme si origo john deere (pardon), radši zetor a budem řešit radši důležitější věci jako např jak být opět v zemědělství samostatní a všechno nedovážet jako dnes.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika