Sekačka na 500 m2



host - 77.130 (?) 
2.5.2013 20:46, zobrazeno: 5113x

Dobrý den, prosím o radu všechny zkušené, chci koupit novou sekačku na trávu s tím, že terén je z části do kopce, z části "rovina" - založené terasy, ale bohužel, je to u novostavby, takže se nám ještě sem tam udělají hrbolky, vylezou kameny a občas podezírám souseda, že nám sem nějaký ze zahrady hodí, takže jsme koupili celkem levnou elektrickou sekačku, kterou jsme už předem odsoudili k záhubě, ale mysleli jsme, že propady půdy a kameny vychytáme dříve, než se nám rozloží, bohužel, rozklad nastal teď. Takže bychom už rádi koupili na těch našich necelých 500 metrů už nějakou sekačku, která nám vydrží déle i když sem tam narazí na kámen nebo projede přes hrbol. Děkuji Petra

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 209.46 (?), 4.5.2013 2:16
Jestli stále počítáte s kameny a většími nerovnostmi, kupte si křovinořez a používejte pouze strunu. Ještě je jedna varianta. Upravte těch pár metrů ručním nářadím pro bezpečný provoz travní sekačky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 217.49 (?), 4.5.2013 14:14
Benzínové sekačka nesnáší kameny, protože ji to může rozhodit hřídel.Pokud stále uvažujete o elektrické, tak máme zn. Texas z baumarktu, podobné má i letos stiga, a s tou je manželka velmi spokojená.Má měkčené madlo molitanem, rychloupínací sklápěče, zapnuti rotace kudly přes celé madlo, držák na přenášení široká větší kola a poměrně slušný koš.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 77.130 (?), 9.5.2013 8:36

Děkuji za rady, my už jsme terén upravovali několikrát, ale je to navážka, takže se pořád propadá a pořád se tam objevují nové kameny, i když už je tam delší dobu trávník, kde se normálně pohybujeme my i děti. Terén asi ještě pracuje, protože už dvakrát jsme dosypalý dolíky a zase jsou jinde jiné... Tak asi tím propadáním se lezou nahoru kameny nebo nám je sem někdo hází :-) To žertuji, ale prostě chci normálně sekat a doufám, že za čas už si terén dosedne, dorovnáme a budeme mít hotovo, ale než to bude, tak sekat musíme prostě taky. S křoviňákem nevím, jestli to není s kanonem na vrabce... sekáme co týden... Děkuji Vám za rady na ten Texas se podívám. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 105.107 (?), 5.6.2013 16:01

Pokud budete hrabat hráběmi naleznete kameny včas. Třeba po každém sekání třetinu.. Nebo sekejte na vyšší trávu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika