Výběr křovinořezu



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 141.188 (?) 
13.8.2013 21:15

Neviem ako uvažujete Vy ale ja pokiaľ mám 300 alebo 500 m záhrady nešpekulujem nad krovákmi 2kw+.Tieto stroje sú určené pre každodennú robotu nonstop.Typický používatelia sú obce, mestá,technické služby, správa ciest, práca v lese a podobne.Na týchto strojoch neni podstatná cena.Podstatná je spoľahlivosť, výkon a komfort. Myslím že by ste sa čudovali čo všetko tieto stroje dokážu a čo znesú.

   Tým chcem povedať že porovnávať ceny týchto strojov je nezmysel.Sú to vlajkové lode každého výrobcu a je v nich namontované to najlepšie čo dokáže ten ktorý výrobca vyrobiť.A za kvalitu sa platí všade, dokonca aj v Číne.

Len tak pre ilustráciu môžem napísať ako prebiehala "krovinorezácia" v našom mestečku.

 Niekto prišiel z nápadom že mestu treba krovinorezy - dali sa do hromady múdre hlavy a rozhodli že sa kúpia krováky Stihl ale nakoľko nie sú peniaze tak sa kúpili 2ks FS44.Jeden vydržal dva /slovom dva/dni druhý na tom bol lepšie vydržal týždeň.Záruka neuznaná, preťažené stroje.Tak múdre hlavy rozhodli o nákupe oveľa lepšej Hq325.Vydržala dva dni.Zadretá, ukončená.Potom niekoho asi osvietilo a kúpili Stihla FS 120 a následne Hq235.Hq vydržala 2roky a 120-ka 5 rokov.Medzi tým sa kúpilo naraz 4ks FS400 a tie žijú do teraz asi 8rokov.

  Pred pár rokmi tu bola istá medzihra - bolo treba ďalší stroj a Stihl bol drahý - Moutfield krútil kolesom a ponúkal skvelé profi krováky za super ceny.Tak išli tam, pokrútili kolesom a doviezli Profi stroj v akcii.Vydržal asi mesiac - potom oprava - potom asi ďalší mesiac -reklamácia zamietmutá stroj ukončený.Nato sa kúpila FS130 a tá šlape dodnes.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 227.2 (?), 14.8.2013 10:50

Ja tady jasne napsal, ze pro vymeru 2,5 tisice m2 staci krovinorez o vykonu 1,6kw.A srovnani tech velkych stroju, jsem udelal kvuli tomu, aby byl videt velky rozdil v cene a jestli ma cenu davat za profi masinu stejneho vykonu 13,5 tisice nebo 24 tisic, coz je velky rozdil, o to mi slo.Urcite jsem nemyslel, ze nejvetsi, nejsilnejsi masiny jsou pro rozlohu 2,5 tisice metru.Kdyz treba vim, ze H235 je perfektni masina, podobne Dolmar 4510,jestli je rozumny duvod kupovat Stihl, jestli opravdu cena 25-tisic za krovinak, neni to predrazene kvuli znacce.Na to jsem chtel upozornit.Jinak jsem jasne psal, ze vykon by mel odpovidat vymere, charakteru porostu, atd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 171.39 (?), 14.8.2013 15:37

Nikto netvrdí že H235 je špatný stroj.To čo u nás na technických službách vydržala za 2 roky je slušné.Bežný smrteľník nemá šancu s ňou toľko robiť ani za 20rokov.

  Čo sa týka cien, ono je to tak že všetci výrobcovia o sebe vedia a cenotvorba je celá veda.Každý z nich vie že prečo pýta za daný stroj tie peniaze ktoré pýta.Ceny na thu sú +- podriadené cieľom a možnostiam toho ktorého výrobcu.Dalo by sa to zhrnúť asi takto:

Stihl - aktuálne jednotka na našich trhoch, kompletne obnovený sortiment v špičkovej kvalite.Niak nepociťuje potrebu podsúvať sa zákazníkovi len sleduje dianie na trhu a máličko z ľahka upravuje ceny.

Hq - Jasná dvojka na trhu - trochu dopláca na menší sortiment hobby a malých fariem.

Dolmar, Solo  - chcú sa presadiť, trochu tlačia na pílu a snažia sa nahradiť malú penetráciu servisu cenou.Myslím že u nich trochu začal zaostávať vývoj.

Hecht, Mtd,Homelite... - kvalitatívne je to nula, vývoj nula ale cena - to je jasná jednotka z hviezdičkou.Nakoľko mnoho ľudí /ako to slušne povedať/ je citlivých na cenu, tak vedia u nás tieto karikatúry na kvalitné stroje prekvitať.

+Mountfield je kapitola sama o sebe.To je na dlhšiu diskusiu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 14.8.2013 17:30

Myslim, ze pane mate pravdu.Jedna vec je kvalita, znacka,uzitna hodnota masiny a druha vec, je cenova politika firem.Stihl ma jmeno, kvalitu,velkou servisni sit, muze si nechat bohate zaplatit masinu.Ta cena muze byti i o dost vyssi, nez je skutecna hodnota te masiny, taky ta sit servisu, vyvoj neco stoji.Stihl podle vseho vyviji kazdou masinu, tak nejak od zacatku, pak je, asi to, ze potrebuji velky sortiment dilu.Dolmar, neni tak rozsireny, na jednom zaklade postavi podle vseho treba dve, tri masiny.Vyhoda-mensi sortiment dilu, zlevnuje se vyroba, vetsi serie, mensi narocnost na vyrobu, skladovaci prostory, atd.Nevyhoda, kdyz jsou na jednom zakladu, dve,tri masiny, tak nektere dily, jsou asi pro nejnizsi typ z tech tri predimenzovane, asi to zvysuje i trochu hmotnost, uplne idealni, to asi tez neni.Nemaji tak rozsireny servis, atd.Ale masina kvalitu ma a je za podstatne mensi penize, asi levnejsi vyroba a snaha uplatnit se na trhu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 14.8.2013 17:46

Myslim, ze mate pravdu.Stihl, kvalita,jmeno, servis,muze si rici cenu, ktera mozna je i nadsazena.Husqvarna si myslim, ze si trosku jmeno pokazila, prece jen ta kvalita, asi vsude nebyla 100%.Dolmar-neni tady zavedeny tolik, asi horsi prodejni a servisni sit, tak je s cenou dole, ac kvalitu ma.Taky myslim, ze Dolmar nekdy dela dve, tri masiny na stejnem zakladu, coz zlevnuje vyrobu, mate mensi sortiment dilu, mensi sklady, ale asi to neni uplne idealni, miti jeden zaklad treba pro tri masiny.Pak jsou u te nejmene vykonne masiny nektere dily, mozna,az moc predimenzovane a zvysuje se hmotnost.Nevim, tak daleko tomu nerozumim.Nekteri zdejsi odbornici vedi vice.Neznackove veci, tj.dalsi kapitola a Mountfield tez.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.24 (?), 14.8.2013 20:55
Mě se jako zákazníkovi pořadí tvoří z ceny výrobku, spolehlivosti, dostupnosti potřebných náhradních součástek, technické vyspělosti, délky záruky, no a podle toho kupuji.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 15.8.2013 11:16

Myslim, ze hodne lidi preferuje cenu na ukor vseho ostatniho, bohuzel z meho pohledu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.183 (?), 15.8.2013 12:34
A proč na značkový stroj shání levné součástky, přeci mají nejdražší a podle některých nejlepší!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 209.176 (?), 15.8.2013 13:40
jani02 to většinou vystihl-při jakékoliv volbě se špatnýma vstupníma parametrama je ve finále stroj nepoužitelný a drahý, ikdyž se jevil zpočátků opak.Kolik toho budu sekat+25%,jak často+25%=výkon+odpovídajíci kvalita=výběr odpovídající značky=výsledná cena.Kdo počítá odzadu, nikdy se s odpovídajícím strojem nesetká ani zdálky.Pokud komunál kupuje v MF jen kvůli nápisu PROFI, je to na Chocholouška.Co dodat, někomu chybí soudnost, někomu informace.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 211.88 (?), 15.8.2013 15:59
Za lepší dostupnost servisu zaplatit o 10 slovy deset tisíc víc je na chocholouška, 10 tisíc mám pěkný bonus na opravy, benzín, strunu a ještě zůstane.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika