Nastavení karburátoru u Homelite 350



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?) 
13.6.2009 21:48

S tou spotřebou to lepší nebude, neboť až další modely Homelite měly spotřebu srovnatelnou, ale pouze objemy kolem 50ccm, např. 300 nižší řady se pohybovaly na úrovni 600-700gr/kWh. Zde www.youtube.com/watch?v=Ne4IweiSHiU máte video Vaší pily, tak to trochu můžete porovnat, jinak bych od toho více nečekal. Mohu Vám poslat seznam dílů, kdyby náhodou byl třeba. Jinak přeji, ať se to podaří.

Bez názvu
Bez názvu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 156.239 (?), 14.6.2009 10:27

Zdravím pane J.S. a moc děkuji,  s tím katalogem by jste mi udělal moc radost. Možná že jsem moc náročnej, nebo rozmlsanej z HQ, ale strýc má XL 925 a ta co toho nařezala. Já vím, že je obsahově nekde jinde, ale na svoje leta a oddělanou práci jede dobře. To ta moje mě připadne taková udušená. Zkoušel jsem jí změřit kompresi (sehnal jsem mechanickej kompresioměr KB) a kompresi má dobrou. Když s ní řežu, tak mě to připadne že jede jako kdyby na málo plynu. Pokud na ni zatlačím,  normálně to nedělám, tak okamžitě začne strácet výkon. Jinak řetěz ostrej, všechno vyčištěný.  Na tom Youtube jsem se na to díval už dřív, je dost krátký, připadne mě že to první video jede jako ta má. Na tomhle http://www.youtube.com/watch?v=OAB1_LhxhdE si myslím, že jede líp. Pěkně táhne odspoda a nedusíse.  JInak ještě jednou moc děkuji, přeji pěkný den a sluníčko. Zimy už bylo dost.  Franta

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 14.6.2009 14:48

Je to rozdíl proti některým současným výrobkům, i když mají svoje za sebou, stejně je pořád majiteli škoda je nahradit nečím novým.Možná je tam pouze chybička v netěsnosti, nebo v průtoku v karburátoru a už to není ono. Hned se zvýší spotřeba a pila se nedostává do otáček a přehlcuje se palivem(to by byl problém v karburátoru), nebo má chudou směs - netěsnosti, průtoky, odvzdušnění. Také přeji dobrou náladu a ať se to povede.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.239 (?), 14.6.2009 18:16

Příjemné odpoledne pane J.S.

zdravím Vás a děkuji za mejl a příspěvek,  pořád přemýšlím nad tím průtokem a nětěsností. Co se týká nětěsnosti z venku, tak nikde nic neprolíná, hadičky jsou těsný, průchodný a na "cucnutí " jsou memrány -tlak podtlak taky těsný. V pondělí mě přijde z Agrolesu Písek opravná sada do karburátoru HDC 23 , má označení K10, výrobce Oregon.  To číslo sedí i podle stránek, mám to vyměnit? I výměna svíčky udělal rozdíl.  Nepředpokládám, že by byl karbec poškozen zevnitř, nebo tak aspoň nevypadá. Ten pán co to měl přede mnou se v tom nevrtal, ten tomu vůbec nerozuměl. Jsou k tomu dva vzduchový filtry, jedn je silonovej, ten tam teď je, a jeden je takovej jakoby "filcovej" černé barvy, je nový ještě zabalený v originálním balení Homelite. Pamatuji si, že na strycové pile Homelite sxl 925 byl taky tento filtr. Ale to by snad na to nemělo mít vliv. Jestli ten "filcák" není spíš na sucháry? Nebo ho tam mám zkusit dát?  Mějte se moc pěkně, zdraví Franta.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 14.6.2009 21:43

Filtr silonový je na běžné použití, filcový na extrémně prašné podmínky. Čistě odborně, by bylo správné zkontrolovat chod motoru, zda je normální(otáčkoměr, seřídit, vyzkoušet a znova změřit). Pokud by se zjistilo, že není, tak odborně ověřit těsnost gufer těsností skříně, stav karburátoru, všech těsnění a funkčnost všech důležitých součástek. Takto je to pouze o nějakém navigování, ale přesně to nelze určit. Např. karburátor je asi v pořádku, ale co když někdo dříve přílišným dotažením trysky poškodil její sedlo. Potom se nikdy nepodaří nastavit pilu správně, resp. ne na delší provoz a pořád bude třeba mírné jiné seřízení. Sadu zkuste použít, někdy se trefí závada snadno a nečekaně rychle, v každém případě bude dál možné z něčeho vycházet. Ještě bych doporučil silonový filtr pořádně vyčistit v jarové vodě, aby ním voda volně protékala. Má to velký vliv na výkon, přitom se pohledově zdá, že je filtr normálně průchodný. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.239 (?), 15.6.2009 10:05

Zdravím Vás a děkuji,

z toho začátku jste mě trochu vylekal,  jak mě ta sada příjde, asi dneska tak to vyměním. Ten siloňák jsem vzal dvakrát v teplé jarové vodě, pod tekoucí proplachoval a potom jsem ho vyfénoval. Musím říct, že je to poznat.  Otáčkoměr mám mechanickej, je to německý výrobek (NSR)tak z roku 1970, poměrně precizní práce. Nicméně se asi nedá srovnat k moderním přístrojům. Na hřídelku se nasadí příslušná koncovka a ta se přitlačí k měřenému místu. Já jsem to měřil na spojce z kliky a naměřil jsem cca 8300 ot. min.  Měla by mít 9000 ot./min., ale nevím jestli jsou to maximální, asi ano. Ale já ji nešponoval a nechal jsem to tak, ono taky ten otáčkoměr může malinko proměřovat a tak ať má nějakou rezervu.  Přeji pěkný den, Franta.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.239 (?), 16.6.2009 16:09

Zdravím Vás,

tak jsem vyměnil tu sadu těsnění, pohrál jsem si s tím, karbec jsem odmastil, vyfoukal, pak jsem ho dál zpátky do pily a šel to zkusit z očekáváním, že pojede jak drak. Dal jsem sytič, blafla, pak půlplyn, ale to už nechytla na poprvé ale asi na popáté, pak chytla, ale čudila a nešla vůbec do otáček a když jsem dal plnej tak začala skomírat až zdechla. No a pak už jsem ji nenastartoval. Že bych udělal něco blbě, vyměnil jsem i jehlový ventil, ale všechno jsem složil alespoň myslím dobře, vahadýlko chodilo. Když jsem ji nenatočil díval jsem se do hrdla sání a když jsem zatáhl, tak tam směs práší.  Ještě přemejšlím, že bych tam vrátil ty starý membrány a ventil a zkusil to znova. Ale to je přece asi blbost.  S pozdravem Franta.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 16.6.2009 16:30

Fando, opravdu je vše tak jak bylo? Vahadlo jehly je na správné hranici, membrány nejsou přehozeny s těsněním? Nepředpokládám, že je otočená regulační membrána čepem vzhůru! Jsem přesvědčený, že je zaměněná s těsněním (běžná začátečnická chyba)! A rozhodně je nutné vyrovnat polohu vahadla! To, jak se projevila, je známka přeplavení!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.239 (?), 16.6.2009 17:03

Zdravím Radku,

jo přeplavuje se to, jde tam moc benzínu. Takže postup jak jsem to dělal. Vyšrouboval jsem ty dva šroubečky na kulaté plechové destičce, co je na ni vahadlo. Tuto jsem vyjmul očistil, pod ní jsem vyměnil těsnění(stejný jako to starý) odmastil jsem to dal novou jehlu do jejího horního vybrání jsem nasunul vidličku vahadýlka, tak, že její druhej konec je nad kulatou destičkou. Potom jsem to opatrně nasadil do karbce, a dotáhl ty dva šroubky. Nad toto jsem nasadil membránu tak, že ten kulatej děrovanej plíšek co má uprostřed směřuje dovnitř k te desce, jinak to snad nejde ani dát, jsou tam kolíky, na membránu jsem nasadil těsnění a našrouboval jsem víčko. Vahadlo jsem nijak neseřizoval, jenom jsem zkoušel jestli chodi a to bylo v pořádku.  Na druhé straně jsem dal novou membránu na karbec potom těsnení a dotáhl šroubek. Takže co jsem popletl. Ale pěkně pomalu, abych to pochopil. Moc děkuju a zdravím. Franta

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
HH - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (154) - 112.250 (?), 16.6.2009 17:46

máte otočené pořadí, nejdříve přijde těsnění, pak membrána a nakonec víčko

obrázek pro ilustraci:

Bez názvu
Bez názvu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika