Lehčí křovinořez do svahu, do 7000Kč



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                     
host - 20.130 (?) 
17.5.2016 13:28
proti číně on se ptá na dolmar s japonským motorem robin subaru
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 145.138 (?), 5.8.2016 14:52

Tak jsem pořídil nakonec právě ten čtyřtakt MS246.4. od Dolmaru a naproto vyhovuje.
Na trávu, která roste v mokřině a je mokrá / hustá (strunou to opravdu moc nejde), si přehodím kovový nůž, teď mám origoš trojzubec, a tím to jde opravdu krásně, můžu sekat bez nějákého velkého propadu výkonu i na půl plynu. Bylo potřeba, abych se naučil používat víc právě nůž a ne jen strunu. Na tu část zahrady, kde je to mix normální trávy a musím sekat ve svazích, nebo dosekávám různé zákoutí, pak používám strunu, a tam teda držím otáčky pořád vysoko, ať struna trávu dobře bere. Takže i když je to jen 25ccm, 0,8kw, tak to na moje pravidelné sekání zahrady krásně stačí.

Jinak čtyřtakt má pěkný chod, kultivovaný, smrad z benzínu necítím při sekání žádný, a s řídítkama bike jsou i vibrace opravdu malé. Stroj je i pěkně lehký.
Když startuju, tak 7x nacupuju, a zpravidla na první až druhé zatáhnutí naskočí. Tak budu doufat, že vydrží jet tak pěkně co nejdýl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 217.111 (?), 9.8.2016 21:04

Jak se Vám jeví výkon toho křovinořezu? Taky o něm uvažuju, ale pořád se ještě rozmýšlím, jestli nevzít radši výkonnější MS 335.4, která je ale taky dražší a hlavně těžší. Budu to mít na sekání špatně přístupných míst kolem plotu a sekání ve svahu. Celkovou plochu mám oproti té Vaší zahradě asi poloviční a většinou je to přerostlá hustá tráva (max do pasu) a staré maliny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 150.51 (?), 9.8.2016 22:32

Moje zkušenosti jsou zatím malé, je to můj druhý křovinořez a sekám jen 3 roky, tak nemám moc přehled.

Jí s ním sekávám jen menší trávu, bez náletů, silných stonků, pravidelně zahradu sekám třeba co dva týdny, co týden, plus mínus. Takže to nebývá až tak náročné.

Ale jestli to bude tráva třeba do pasu, tak už bývá silnější a pevnější, plus ty maliny, u toho bych už zvažoval právě i o silnější. Rád bych pomohl, ale posoudit to něják nedokážu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 150.51 (?), 9.8.2016 23:00

Když jsem část zahrady trochu víc nechal zarůst a bylo to asi po kolena, a v tom i jahodí, tak to pořád bralo s nožem ještě pěkně, a necítil jsem potřebu silnější sekačky. Ale to už jsem musel jet na vyšší výkon, jinak to přestávalo stíhat řezat, nebo se na kotouč namotala tráva.
Dokážu si možná představit, že silnější stroj vezme to samé rychleji, pohodověji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika