Kvalitni drtic vetvi



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
      
host - 56.38 (?) 
19.3.2016 7:05

Kajman je zajímavý strojek, taky jsem ho už párkrát viděl v akci a opravdu to drtí najemno. Ale já bych vzal asi Rapido, protože v zahradě máme hodně prostorů pod stromy a keři, které se dají tou štěpkou obsypat a člověk nemusí kupovat mulčovací kůru. Navíc ty větve chroupe takovým fofrem, že práce opravdu jde od ruky. Ono nejvíc záleží na tom, co člověk od stroje chce, pokud sekám trávu a převodovku mám, pak jasně kajman, pokud nemám, pak se musím rozhodnout. Každopádně obě volby poslouží svému majiteli velmi dobře. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 37.35 (?), 12.7.2016 20:14
Podle toho, co jsem videl, Kajman nevtahuje vetve, protoze trychtyr je napevno proti ose rotoru a neni mozne ho jednoduse posunout tecne ve smeru otaceni, aby se vtahovani umoznilo. Dale mu chybi potrebny setrvacnik na akumulaci energie pro plynuly chod pri drceni silnych vetvi. Vari ma na tomto stroji ma jeste co vylepsovat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 129.166 (?), 21.3.2017 12:50
Vidět nestačí, musíte vyzkoušet a potom hodnotit. Zrovna teď o víkendu jsem s kajmanem rozdrtil horu větví a myslím fakt horu po ořezání cca 30 stromů + 2 poražené stromy. Takže z mojí asi tak dvouleté zkušenosti... Hlavní práci u kajmana dělá drtící hlava složená z normálních zubatých žabek. Když se ta věc točí, jde z toho strach - ještěže to je dobře zakrytované. Samovtahování jako takové to sice nemá, ale hlava si materiál vtahuje víceméně sama svým rotačním pohybem a gravitací. Pošlete tam větev, a jak se zakousne, už jde sama. Pošlete další a ta tu první dostrčí a tak pořád dokola. Slabé větve po svazcích, drobné větvičky, listí, suché maliní, atp. pěchovat klackem. Jestli by pomohl setrvačník si nejsem jist, možná ano, ale dobře funguje bez něj - motor nárůst zátěže u silnějších větví v klidu kompenzuje. Když se s tím naučíte, jde to rychle a bezpečně a je z toho pěkná drť. Osobně bych měl nejradši i štěpkovač Rapido, ten větve krájí na kousky, ale tolik peněz nemám a tak jsem rád za Kajman, který rozemele prakticky všechno.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika