Kterou sekačku? Yard-man x Honda x Husquarna



host - 212.195 (?)
10.9.2007 19:07
No tak na tohle je přímo ideální Honda Hrz 536TDEA.ovládat ji zvládne i 10 leté dítě, pouze koš po naplnění si musíte vysypat sami, protože naplněný je celkem dost těžký.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                  
host - 105.201 (?), 7.9.2007 20:57
Musím podotknout, že na garančku se nejezdí každý den, sekačku při mytí zdvihat nebude, mimochodem u 4-taktu je ji zakázáno i pokládat na bok, a myslím že se bavíme o sekačce s otočnými koly, což manévrovatelnost je někde jinde. Doporučuji vyzkoušet si jízdu u obchodu, kde to budete kupovat. Hondy mají strategii plného předvedení. U větších obchodních zastoupení zahradní techniky je to běžné. Proto, třeba železářství na náměstí, kde mají sekačky doplňkově, není nejvhodnější volbou pro koupi.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 209.65 (?), 8.9.2007 0:43

Pravě že Honda má v návodu přímo napsáno, že sekačku lze položit na bok tak, aby byl karburátor nahoře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 208.9 (?), 8.9.2007 7:55
Já doporučuji Husqarnu - nemám s ní nejmenší problém - skvělá sekačka. Akorát že se taky vyrábí v USA - a to je kámen úrazu - servis a náhradní díly. 3rouby nejsou metrické jako všude v Evropě, ale Witvorty - něco se dá nahradit našima metrickýmy, ale tam kde je závit nařezaný v dílcích se musí buď to nechat utočit na soustruhu, nebo za šílené peníze koupit v servisu. To stejné u ostatních dílů - šílenství ty jejch ceny. Měl jsem zničené lanko s bovdenem na pojezdu této sekačky av servisu mi sdělili cenu 1400,- Kč - tak to jsem se dobře pobavil a udělal si náhradu v ceně cca 50,- Kč tak pozor při výběru - jsou fakt skvělé, ale jen když nepotřebujete jejich servis.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 212.195 (?), 10.9.2007 19:16
Mám ten model s otočnými koly, a už bych neměnil. Co byste potřeboval vědět? Ten rozdíl ve váze snad ani nepoznáte, a když ano, tak se zase méně nadřete při otáčení. Je to opravdu velice příjemná sekačka na ovládání i manipulaci.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 64.186 (?), 11.9.2007 20:47
Otočná kola prodlouží celou sekačku, vypadá to prakticky, ale v reálu s tím pak musíte dosekávat poslední kus naštorc, pokud je to např. mezi keři, tak ta délka vám to neulehčí. Pokud přemýšlíte o 53cm s pevným předkem od hondy, tak to jste cenově přes 30tis. Ale je tam spojka nože, je to i u těch lepších 47cm. Výhoda spojky nože je v tom, že když sekáte pod 6cm, tak si nevyseknete kolo drnu při manipulaci resp. náklonu, teda pokud si ten nůž zastavíte před manipulováním.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 212.195 (?), 10.9.2007 19:07
No tak na tohle je přímo ideální Honda Hrz 536TDEA.ovládat ji zvládne i 10 leté dítě, pouze koš po naplnění si musíte vysypat sami, protože naplněný je celkem dost těžký.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
martinrolc - (1) - 127.254 (?), 9.9.2007 8:55

raději ruce pryč od sekačky Yard-Man. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že se jedná skutečně o sekačky s velmi vysokou cenou i základních náhradních dílů, mají špatné tvary nožů - ploché, tudíž sekačka špatně sbírá trávu, motory byť používají i Kawasaki tak špatně startují a jsou poruchové. Sekačka Honda je dobrá sekačka, která určitě nezklame, i když suché hmotnosti do 40 kg bych viděl jako ideál - těžší sekačky mají tendenci se bořit do běžných trávníků a navíc se s nimi špatně manipuluje. Pokud ale máte kvalitní udržovaný trávník, mohu Hondu jen doporučit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 69.26 (?), 11.9.2007 23:04
milá věrko z vlastní zkušenosti vám doporučuji zakoupit raději menší a lehčí sekačku nevěřte reklamním obrázkům jak křehká blondýna lehce tlačí 50ti kilovou sekačku je to jen reklamní trik až budete nakládat sekačku do auta a povezete ji na několikátou reklamaci do servisu váhu oceníte mluvím konkrétně o sekačce jonsered lm 2153 CMDAW  což je jedna firma s husquarnou  = čínská kvalita za švédské prachy   moje  ulomené kolo servis ohodnotil samozřejmě na nesprávné zacházení se sekačkou neměli jsme s ní asi sekat servis navrhl že vymění kola obě za 2000kč  a ještě jí za 5OO vypulíruje  v husQvarně se opravdu starají  doporočuji kupte levnou sekačku sekejte za čas jí hodte do šrotu  jonseretem alias husquarnou jsem sekal  50 hodin  3cesty do servisu  nakonec reklamace zamítnuta tak jsme jim tam sekačku nechali  a už ji nechci ani vidět koupím si jinou ale vás před švédskou kvalitou musím alespon varovat
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 212.195 (?), 12.9.2007 17:30

Nechápu, proč by měla křehká blondýnka tlačit 50kg sekačku? Ta sekačka snad má pojezd! Takže o takové klamání zase nejde, nebo jste snad někde v letáku viděl jak ji ta křehká blondýnka nakládá do kufru auta? Co se týká sekaček HQ, tak s vámi musím souhlasit, poněvadž jsem letos jednu sekačku koupil, naštěstí ne od téhle firmy, i když se ocitla ve velmi úzkém výběru. Masáž prodejců je opravdu velice masívní, takže ledacos může člověk přehlédnout, například jak se vysypává plný koš! To je u některých modelů úplná perlička, a to vám to prodejce předvádí na novém stroji, který není znečistěný trávou. Konkrétně se jednalo o typ HQ 152. Celkem příjemně mne překvapila Stiga, která dodává model s hliníkovými koly, motor samozřejmě Honda. Nakonec jsem zakoupil Hondu HRZ 536 TDEA s otočnými koly, a nemůžu si stěžovat, ta délka tam zase tolik nevadí, spíše je výhodou, protože mezi těmi koly je volný prostor, takže můžete dojet až ke stromu nadoraz. Také rady typu kupte si menší, snadno ji prodáte stojí za... Neprodáte nic, protože trh je nasycený, a když tak s více než 50% ztrátou! Mám příklad přímo u sebe v práci, kde kolega viděl co jsem si koupil, tak nelenil a v Baumaxu si koupil prakticky totožnou - no name. Prvních 14 dnů se chlubil kolik ušetřil. Po 14 dnech mu upadlo přední kolo a prošlo sekačkou - Záruka neuznána (co chcete reklamovat, když je to evidentně sešrotováno sekačkou?) cena 2130 kč. Tohle se mu během léta podařilo ještě jednou, takže už je zticha a lituje že si nekoupil totéž co já, poněvadž na peníze už do toho vrazil totéž + musel čekat až mu to kolečko dodají, bylo na objednávku. Je třeba si uvědomit, že tyhle stroje se nekupují na jednu sezónu, takže před nákupem je dobré se velmi, ale velmi dobře rozmyslet, poněvadž jakákoliv reklamace je velmi složitá a to u jakéhokoliv prodejce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 96.2 (?), 8.5.2009 18:08

Sekačku Yard Man máme. A bohužel vše co psal diskutér nade mnou je pravda :-(, až na poruchovost motoru (máme ji velmi dlouho) a motor neměl žádnou opravu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika