Křovinořezy Komatsu-Zenoah?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 44.35 (?) 
13.6.2009 0:21

StratoCharged technologia a pristup na azijsky trh bola mimoriadne lakava, preto znacku Zenoah kupila pre 3 rokmi firma Husqvarna. Pravdepodobne vacsina z Vas vie, ze krovinorezy/pily musia splnat mimoriadne prisne emisne predpisy a preto je mozne ich dodrzat jedine nakladnym vyvojom, alebo kupou hotovej technologie. StratoCharged nou je, bez diskusie. Zenoah produkuje z 90% profesionalnu techniku a kto dokaze "zlikvidovat" aj hobby krovinorez, ktorych je v programe len zopar, tak uz musi byt riadny "umelec"... Ja som za tych par rokov, co mam moznost ich sledovat pri servise, nenasiel JEDEN JEDINY zadrety... Pracuju na nich aj podniky sluzieb a su s nimi spokojne. Istotne - ak hladate imidz, nie je mozno na prvom mieste, ale ked hladate mimoriadne efektivny kompromis cena/kvalita, tak nie je nad cim vahat. Treba pri tom zvazit aj servis, kde, aspon na Slovensku, su ND neporovnatelne cenovo priaznivejsie, ako akejkolvek inej znacky, nehovoriac uz o tom, ze maximalnej uspory sa dosahuje uz pri kupe. S tou spotrebou by som nesuhlasil, pretoze inak by nedokazali splnit emisne normy...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 13.6.2009 6:24

44.35, docela bych vám i věřil, ale jedno popírá druhé, bohužel.  Zenoah koupila Husqvarna, proč tedy HQ nepoužívá tuto techologii?  Navíc technika Strato Charged není nic víc než předvýplach čerstvím vzduchem! "Imidž", proč není daleko lepší ve spojení s HQ? A u pil to platí dvojnásob! Cena ND, vždy se cena ND snižuje vyrobeným množstvím, takže nízká cena ND odpovídá velkým sériím a logika věci říká, že HQ by určitě nenasadila ceny svých dílů výše, než dílů své dcery a dál vyvíjela vlastní technologii motorů.  Přístup na Asijský trh a hlavně k velice zajímavým finančním zdrojům, to byl podnět ke spojení, nikoliv ke koupi. A Husqvarna to ostatně i sama takto zveřejnila. Se spotřebou lze jen souhlasit. Má-li stížnosti, špatné zkušenosti profesionál, nepředpokládám, že by to byl "riadny umelec"! Že jsem neviděl jediný zadřený stroj, neznamená, že není, je otázkou proč jsem ho neměl na servisu!? Zatím to vyznělo jako skutečně dobrý reklamní spot!  A při prohlídce webu Zenoah, jsem neobjevil žádnou "převratnou" technologii, jen smé jinak nazvané běžné věci (e-START, Super e-START, One-Push Start), snad jen e-tensioner u brzdy řetězů pil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 178.62 (?), 11.8.2016 23:20
Tema je stara ale predsa pripojim osobnu skusenost. Pred rokmi som sa nechal nahovorit na krovinorez zenoah komatsu bcz 4500 ale nelutujem. Vykonny motor, pohodlny popruh, siroka rukovat, zatial bez oprav... bohuzial sa z trhu vytratili vraj kvoli zasahu konkurencie. Skoda.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 61.125 (?), 1.10.2010 15:13

Zdravím,

mám stejný stroj a také mohu jen doporučit. Rozhodně ale nekupovat variantu DW!!! Jedině CL. Je to asi nejlevnější profi stroj. O kvalitě vypovídá i to, že Komatsu Zenoah v Evropě koupila Husqvarna a prodává ho pod názvem Husqvarna Zenoah. Pro zajímavost, koupil jsem ho za 13000 Kč.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 140.254 (?), 27.10.2012 21:53

Mám ho též, již několik let a je to super stroj. Výkon obrovský, jen dolévám benzín, ani hlavu jsem zatím nemazal - jsem na údržbu docela lempl :-(a běhá bez problémů. Pohodlný postroj, dobře vyvážené. Doporučuju, kopil bych opět.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 204.200 (?), 10.9.2009 16:16

...ve všech testech vyhrála Zenoah a nej poměr cena/výkon Mountfield... asi jsou to kvalitní značky.-)))...anobo ty testy nejsou objektívní:-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 61.125 (?), 1.10.2010 15:24

Mrkněte sem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 127.235 (?), 2.10.2010 19:28

U nás je vloni nakoupily sekáči ke Stihlům 350, 450 a Husqvarnám 245, 345. Při prodeji jim slibovali jak to málo žere, jak je to jede krásně potichu... Žere jak prokoplý a řve jak ... a nikdo s tím nechce dělat. Toť jejich zkušenost s tímto strojem. O zadření nebyla z jejich strany řeč. Každopádně když je někdo na něco naštvaný cosi si i přibarví, ale ASI nic moc. Máte pravdu Komatsu patří Husqvarně, ale že se na štítku píše Husqvarna, Zenoah je v podstatě normální, píše se to i na štítku u Partneru, Flyma... Je to název skupiny Elektroluxu Out Door Products- Husqvarna Group. Bentley, Lambo taky patří VW a ikdyž si to tam někam napíšou, neznamená to že je to stejné s Vašim VI Golfem a obráceně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 105.78 (?), 22.6.2013 20:22

Nevím, nakolik je toto téma ještě aktuální. Mám Zenoah, ten nejlepší model - 2,4kw, číslo teď zpaměti nevím, ale dnes, po 2,5 roku vlastnictví, tedy jak na sviňu po záruce, zadřený motor!!! Podotýkám, pedantské dolévání oleje 1:50, naběháno má do 50h, používám ho cca 4x ročně na hobby sekání. Můj názor na základě tohoto, Nekupovat!!! Šmejd!!! Jinak rozvařil jsem o cca 30cm trávu 2x strunovou hlavu, další důkaz kvality firmy Zenoah. Jinak sloužil, ale celkově viděno je to spíš horší stroj, spotřeba ujde, hluk hrozný, před metrovou trávou ale kapituluje, ani 2,4 kw mu nestačí... 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 25.2 (?), 22.6.2013 20:54

V práci a následně i doma Komatsu- Zenoah používám více jak pět let, a nemohu si stěžovat. Z mého pohledu je srovnatelným s podobným Solem, v některých případech i lepším. Za ty roky k žádnému problému nedošlo, a na křoviňák je stále spolehnutí. Připouštím, že je to možnou pravidelnou posezoní kontrolou celých pět let u prodejce a nezapomínám na pravidelné promazávání žacího adaptéru hřídele na což mnozí zapomínají a nedělají. Ročně by tento křovinák v práci natočil cca 200-300 hodin od dubna do listopadu. Doma asi 100 hodin. Nemyslím si, že je nějak moc horším než Stihl nebo Husqarna, ale je to subjektivní názor a zkušenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika