Křovinořez pro drobnou ženskou



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                  
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 9.129 (?) 
26.4.2016 22:38

Jsou to malé motůrky a dneska to má všechno nějaký systém usnadnění startu, takže to nastartuje i dítě. Mám malý foukač od Husqvarny 25 ccm 2-takt a ani nevím, že za něco tahám. Dost mě to poprvé překvapilo, jak to šlo hrozně zlehka.

Nevím jestli jste někdy zkoušela nějaké kvalitní dvouramenné popruhy s nějakým strojem, ale oproti čínským (Demon a další, někdy bohužel i nižší modely značkových) je to nebe a dudy. Ty čínské kšíry se zařezávají, sjíždějí a pracuje se s tím hodně nepříjemně. Doporučuju si někam zajít, do nějaké prodejny s ochotným personálem a nechat si to předvést, vyzkoušet popruhy atd. Je ale pak trochu neslušné odejít a objednat na netu a pokud tam nakoupíte, asi bude cena trochu vyšší než co jsem našel. Taky je možnost dokoupit jiné popruhy, v případě, že ke stroji budou nevyhovující. Ale je to zase další investice. Obvykle k větším a těžším strojům (profi třída) bývají i kvalitnější a pohodlnější popruhy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 228.77 (?), 26.4.2016 22:44

Dobrý večer,  jestli chcete vyžínat trávu strunou, pak tyto slabé vyžínače budou schopny dělat jen malé plochy. Musíte totiž držet stále plný plyn a struna si vyžaduje otáčky ten slabý křovińáček se utahá. Já strunu dávám na křovinořez 35ccm. Dají se dělat se slabým křovináčkem i velké plochy bez problémů. A to lehkými dvoubřitými noži. Jak jsem už uvedl jsou lehké, tedy minimální vibrace, okamžitě jde za plynem a proto nemusíte držet stále plný plyn tím ten křovinák neuženete. Tak Vám i ten lehký křovinák může posloužit. Já používám Husgvarny právě z důvodu nízké váhy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 6.186 (?), 27.4.2016 2:56
Když se podíváte na stihl, tak k lehčím křoviňákům dává dvojzubé nože a až k těm silnějším trojzubce a to průměrem nože vůči výkonu.Vyžínání se slabšima modelama je vhodné k dodělání po plošném sekání sekačkou či traktůrkem.Na plošné vyžínání se používají silnější modely, protože struna nemá setrvačnost nože a má větší odpor.Proto rozlišuji slabý x silný vyžínač a slabý x silný křoviňák, je to dle zvoleného nástavce a výkonu.Vy sháníte slabý křoviňák, tudíž dvojzub jasná volba.Jednoduše řečeno: nezáleží kdo s tím bude dělat, ale co s tím bude dělat.Např. plošné vyžínání husté trávy se slabým vyžínačem je peklo-práce neubývá, motor se dusí, ztrácí otáčky, tím namotá i trávu, naproti tomu ubývá struna-donutí Vás to dělat buď častěji, tím vice hodin, nebo koupíte silnější stroj, nebo to zadáte.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 84.190 (?), 27.4.2016 7:17

Vy napíšete, že nic těžšího jak 5.5kg nechcete a všechno se kolem toho začne točit.Soused si taky koupil takovou hmotnost, ne že by to neunesl, ale proto, že to bylo za tísícovku.Utahaný je z toho stejně, jako by to vážilo 8 kg.Velikost pozemku je daná.Čas, za který to posekáte může být různý.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 228.77 (?), 27.4.2016 21:51

Jenom bych dodal, dvojzubé nože se dají koupit i 300mm. Tedy průměr trojzubů používaných u většiny křovinořezů. Snad jen ty kolem 50ccm mají 350mm. Už jsem psal že dvojzubé nože jsou lehké a to proto, že ocel má jen 1,6mm... to jsou takové univerzály, nechá si líbit i nějaké ťuknutí. Jsou ale i 1.4mm, tam už opravdu člověk necítí ani vibrace a odpor při sekání. Jsou choulostivější, pokud někde chytíte mužete ho zohnout.Ty 1.6mm si poradí i s drobným náletem. Používám lehký křovináček H-327 a zvládá s tímto nožem profi nasazení a to vyžínání buřeně v pasekách. Aby se v tom paní vyznala proč tady pořád melu o nějakých nožích. Je to proto, že jen s jejich pomocí budete moci Vámi uvedený lehký křovińáček použít. V případě, že by jste na něj použila strunu, nebo jen z části vybroušený těžší trojzub, bude trpět stroj, nic moc neuděláte a budete jen otrávená.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 76.5 (?), 6.5.2016 11:04

Ja jsem ted kupovala krovinorez Křovinořez Dolmar MS27U. Je celkem i lehky - 5kg a slouzi dobre ;)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 234.160 (?), 6.5.2016 11:31

Nemusi byt zly, ale vykonovo to je skor vyžínač ako KROVINOrez wink . Vo večšej a prepletenej burine (=pleveli)  pri pouziti žacej struny može mat problem s nedostatkom vykonu. A mate iba trávičku a malú burinu (=plevel) tak bude ok.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
ales_22 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 218.50 (?), 6.5.2016 14:08

Ale to jsou všechny zde diskutované typy, jelikož výkon je na opačné misce vah, než hmotnost. Paní nenapsala, na co to přesně chce, ale předpokládám, že spíše na dočišťování po nějaké větší sekačce. Nemá smysl kupovat si křovinořez (nebo, jak správně píšete, spíše vyžínač) na pravidelně sečenou plochu průměrné nebo větší zahrádky (paní chce přímo benzín, tak předpokládám, že elektrické vyloučila z dobrých důvodů, jako velikost a členitost zahrady). Na rovné udržované ploše udělá i obyčejná elektrická sekačka se sběrem lepší službu než křovinořez nebo vyžínač a stoprocentně se vyplatí. Už třeba proto, že to paní nebude muset shrabovat a může jen vysypávat na kotouč a odvážet. Na to dočišťování stačí naprosto cokoliv i se strunou. Na malou zahrádku u domu, která není příliš členítá, jde uvažovat i o elektrických vyžínačích a elektrických sekačkách. Kabel tam tolik nevadí. Ale třeba já bych potřeboval kabel 80 metrů, abych přímou čarou dosáhnul na druhý konec zahrady, navíc se to zamotává kolem stromů a keřů. V takovém případě je benzín jediná možnost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 24.18 (?), 8.5.2016 9:11
Tak jsem koupila tu Hq 129, zatim ok, ale posekala jsem zatim tak desetinu zahrady, neni cas a taky to musim shrabat. Sekacka neni reseni, je to nalrosto nerovny teren, spousta kamenu a zbytku po stavbe. Neni to na dosekavani, ale fakt plosne posekani cca 600m2. Postupne to musim dat, ted je to vzrostle, ale az budu jen zkracovat, pujde to snad lip. Delam zatim se strunou, nuz se bojim pouzit kvuli tomu kameni. Zakladatelka
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 234.160 (?), 8.5.2016 11:02

Prajem vam, aby hq129 fungoval dobre a naplnil vase ocakavania, aj ked ako uz bolo uvedene vyssie, tento stroj je urceny na vyzinanie travy, vid sekciu 'Charakteristicke vlastnosti' na strankach vyrobcu.

Mam malu otazku:

Aký max. priemer vyzinacieho silonu ma predpisaný od vyrobcu tento hq129?  Dik.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika