Křovinořez na kolech



P.G. - (4)
20.5.2007 9:08
A kdo takový podvozek sekačky nabízí? Vari ani Motor Jikov to v nabídce již nemají.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2,  3   
host - 76.102 (?), 19.5.2007 8:12, zobrazeno: 28595x
Nemáte prosím někdo zkušenost s touhle mašinkou? Utlačí ženská 38 kg do mírného kopce bez pojezdu? Pokosí to s vodicím kolem trávu na zahrádce podobně jako sekačka? Jaký svah to opravdu reálně zvládne? Vybrat radši TRIMMER 50 s Vikingem nebo TRIMMER60 s Hondou? Jde mi o likvidaci trávy přerostlé na hodně svažitém pozemku, asi 2000m2 , pak jinde trávy občas přerostlé asi 600m2 a pak dalších 600m2 na rovince a tráva hodně přerostlá - kosíme jednou, max dvakrát do roka, no a nakonec 600m2 kolem domu, kde by to chtělo aspoň trochu slušně vypadající trávník. Zatím ty největší hrůzy děláme křovinořezem a kolem domu těch 600 plus dalších 600 na zahrádce vřetenovou Husquarnou a dočištění koutů křovinořezem ... no, žádná radost. Snažíme se najít něco, co by aspoň trochu zvládlo všechny naše požadavky, hlavní problém je opravdu dost prudký svah s 2000m2. Jak je to se svahovou dostupností motorů?? Na těchhle stránkách http://www.zeleneudoli.cz/dakr-mtp-320-b-intec/d-37675/
je uvedena jako neomezená - je to nesmysl, nebo máme naději, že jsou nějaké motory, co jim nevadí sklon a jediný problém je udržet mašinu na svahu? Moc děkuju za odpovědi a rady.
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 76.102 (?), 19.5.2007 8:20
Omlouvám se, upsala jsem se - TRIMMER 50 s Tecumsehem. Po Vikingfovi taky pokukujem, jde o ten typ na vysokou trávu MB 6 RH. Ale 55mm na výšku trávníku kolem domu je už hodně. Asi to skončí dvěma mašinkama, ale kdyby vás něco napadlo, jak to řešit jednou ...moc díky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 45.133 (?), 19.5.2007 19:00
A co třeba mulčovač? Nebylo by to lepší? Zahrádku pře domem by to krásně posekalo, tan šikmý pozemek by to zvládlo též a trávu nemusíte ani sbírat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 76.102 (?), 19.5.2007 19:40

Mulčovač jsme taky uvažovali, uvažovali jsme Hurricane F530 a Stigu multiclip, ale všichni nás straší, že kopec ten motor nezvládne - on to není šikmý ale spíš příkrý svah. No a pokud by to nezvládlo ten svah, tak je to pro nás dost neekonomická investice, protože svah je naším největším problémem, jinde by se to dalo udržet i normální sekačkou - mulčovačkou, ale kosit ten svah víc než jednou za rok už skoro nestíháme. S věkem je problém těch 2000m2 s křovinořezem na zádech dokosit a ustát to, a ta malá vřetenovka na sekání kolem domu má už svoje taky odmakaný a klobouk dolů - dostávala zabrat, ale teď už se jí moc nechtějí točit kolečka a je to s ní dost dřina. Takže by to chtělo nějaký zázrak co zmákne všechno. :)) Ale zatím jsou to všechno kompromisy - ten kolový křovinořez vypadal schůdně, třeba bych tu trávu i shrabovala, ale svahová dostupnost pro ten motor je 20stupňů a tomu tady u nás říkáme rovinka, takže to asi padá...
Ta mulčovací sekačka AS21 vypadá nadějně, ale ceny jsou nepříliš lidové. Mají mašinky s dvoutakty a to by mohlo aspoň část toho svahu zvládnout - snad, houby tomu rozumím a manžel je odborník přes počítače a ne přes motory. Tak se ptám tady - víc hlav víc ví. Ale jinak souhlasím, mulčovač bychom nejraději, nejlépe John Deer , který má údajně navíc i boční výhoz i možnost sběru do koše. Mají mulčovače s těmito možnostmi a pak sekačky s možností mulčování... Ale motor zase asi nevhodný na prudký svah - takže zase nic....
No, dost se v tom plácáme, každá rada drahá :)
V podstatě se nám to zjednodušuje na otázku - čím na prudkém svahu nahradit kosení křovinořezem.....zbytek už snad nějak dopadne. A neraďte mi ovce nebo kozy - to už jsem taky uvažovala, ale manžel tam má vysazené svoje milované jabloňové stromečky a to by nedopadlo dobře.:)))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388), 19.5.2007 19:20

Tady je to dost těžké. Vzájemně se vylučují přednosti různých strojů, nebo pojezd zase není. Ten by měl rozhodně být. Do kopce nemusíte tlačit a z kopce pomáhá brzdit. Já jsem použil bubnovou sekačku, jako křovinořez na kolech. Měním pouze nože za strunu. Vysokou trávu to zvládne v pohodě - ale zůstane celá - ne rozdrcená, když nasadím strunu - používám tu stejnou co je do vyráběných křovinořezů  - motorových kos na kolech. Obvodová rychlost stačí, ale struna už nezvládá hustý porost. Talíř kopíruje zem a je to celkem pěkně vysečené. Ale teď vážně, je mi jasné, že nechcete dělat pokusy, ale koupit stroj, který to umí. Svahová dostupnost 4 taktů je cca kolem 20-30°, 2 takt 40°. Např. toho Vikinga jsem několikrát skládal a předváděl a je to profi stroj. Nastavení výšky sečení máte vizuálně dle stupnice možnost kontrolovat, nastavení je z  řidítek. Motor je dostatečně silný a pojezd je u takového stroje samozřejmostí (hmotnost kolem 70kg). V každém případě bude pro převoz potřeba větší kufr :))). Nevýhoda  - z pohledu neprofesionálního použití - cena a potom zmiňovaná výška sečení. Další varianta - levnější - je sekačka, která by měla tu nevýhodu, že byste nemohli nechat tak přerůst ty méně udržované plochy, ale mohli byste sekat na max. výšku trávy, což by ji tak nezatěžovalo. Předpokládám, že posečená tráva je na kompost, příp. zůstane na zemi  - hnojivo. Kombinace 2 strojů se mi nezdá nutností. Škoda, že se již nedělá -  ve Vari to myslím dělali 1 motor - použil se na klasickou sekačku s 2 taktem a tentýž motor se použil na bubnovku. Motory jsou, bubnovky taky, ale sekačku s pojedem (byl to podvozek - 4 kola a hřídel s nožem a upnutím motoru) to se asi nedělá. Ten 2 takt by do těch kopců více vyhovoval. Já jsem již dříve uváděl, že jsem sekl se 4 taktem mez, kde byl problém se udržet na nohou - boční náklon a musel jsem jezdit po vrstevnici - je to taková úzká dlouhá nudle. Motoru se za 7 let nic nestalo. Takže osobně bych se toho  svahu nebál.Ještě se nabízí řešit to mulčovačem, ale nevím, jak by vypadal trávník.  Případně doplňte informace.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 76.102 (?), 19.5.2007 20:15

Dobrý večer, tak se nám příspěvky minuly o deset minut. Naprosto přesně jste pochopil, jaký máme problém a moc děkujeme za odpověď. Manžel vám večer ještě určitě napíše na majl. Ten nápad s bubnovou sekačkou určitě prodiskutujeme - manžel je pořád v jednom kole, duší je zahrádkář, ale povolání mu na to moc času nenechává a boj s trávou je pro nás i každoroční boj s časem. Trávník kolem domu není nic pečlivě zapěstovaného a udržovaného, jediné, co se po něm chce je, aby byl co nejnižší - jinak je samá pampeliška a sedmikráska - krásně to kvete, radost se dívat, ale hodně se tam chodí a vyšší mokrá tráva je nepříjemná.
Na malotraktory jsem se taky dívala, ale tam už bych toho očividně chtěla moc - ještě tak poorat zahrádku kdyby to zvládlo....:)) - nic co by kosilo nebo raději mulčovalo na svahu i kolem domu a ještě utáhlo orbu jsem neobjevila a myslím, že je to dost nereálný požadavek . Navíc s naší těžkou půdou si asi jen tak něco neporadí a velká mašinka už je pro nás "přes" .
Příští týden chceme objet ještě nějaké prodejce a omrknout, co je k mání, třeba se zamiluju do barvy nějakého stroje a bude po starostech....:))) No, tak tohle asi nehrozí, to bych vás tady neotravovala a nepřipravovala o čas.
Snad ještě - máme se zajímat víc o ty mulčovače AS-motor jak jsem dávala odkaz nahoře??? Bylo by to řešení nebo jenom cesta, jak se připravit o peníze za něco, co by něco jiného taky zvládlo??? No, v podstatě už jste na to odpověděl, že??? Ale toho zadření motoru se budeme dost bát, asi nesebereme odvahu koupit za víc než třicet tisíc něco, co bychom mohli zničit po prvním kosení.....Ještě jednou moc děkujeme za rady. Z.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 11.99 (?), 19.5.2007 21:20
Ta sekačka na Vari pro sečení parkové trávy s pojezdem se dělá stále dál a je v nabídce.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388), 19.5.2007 22:14
Já jsem byl několikrát jako poradce :)))(ale dotyčný o tom neměl páru, jinak to zní moc nafoukaně) při koupi VARI sestavy - šlo o to posoudit, jestli to za ty peníze stojí za to, a taky z důvodu technického stavu. Za 30 tisíc se dá koupit, dle momentální nabídky 4 takt ,orba, sečení( dle stáří buď samostatné celé komplet - pouze nasadit motor, nebo je to přísl. k další převodovce), rotavátor, třeba vozík a nějaké nářadí. Jaká je sestava, kterou někdo nabídne je otázka štěstí, ale i trpělivosti, případně domluvy. Někdo prodává celou sestavu naráz, jiný po částech. Toto by pro Vás bylo nejlepší řešení. Já jezdím se 4 taktem tam, kde se bojí jet s traktorem, takže když vydrží mě, proč ne Vám. Jestli máte obavy jít do takového obchodu - podle znalostí( s touto technikou - ne obecně :))) )  bych to viděl, že ano, tak bych Vám mohu v případě zájmu s výběrem pomoct.  Dále jsem byl doplněn p. 11.99(dík), že se ještě dělá ta sekačka  - doufám, že oba myslíme tu stejnou - s oddělávacím motorem a ten použiju dle potřeby na jiné převodovce. To by taky šlo, ale když už investovat a ještě potřebujete - tedy dle možností i tu orbu, tak sestava VARI. Novou - ta by stála asi víc, než jste ochotni investovat. Já používám VARI od r. 1996 a bez jediné závady a to ho nešetřím. Takže i použitá není problém a přitom by to nestálo zas tak moc.My jsme to kupovali postupně a kdybych se měl teď rozhodnout asi bych bojoval stejně. Napřed jsem sekl kosou trávu pro králíky, ale nějak se celkově začalo oteplovat a když jsem sekl vždy byl pařák a spousty much a hlavně bylo třeba posekat velkou plochu rychle, aby se dalo seno zaráz uklidit. Tak jsme koupili k VARI sečení samostanou bubnovku, stejně byla ale místa, kde bylo třeba zase sekačku a taky po sklizni sena jsme to projeli, aby zahrada byla pěkná, tak se postupně doplňoval potřebný strojový park. Teď seno nesušíme a bubnovku využíváme, jako strunovku a v zimě, když je hodně sněhu, tak tam mám kartáč a zametá to. Tím chci naznačit , že to nestojí, a přesto jede bez problémů.  No, rozhodně to v klidu promyslete a příp. to ještě probereme.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 11.99 (?), 19.5.2007 22:49
Jasně že myslíme tu stejnou. Na okrasný trávník a dnes má výhoz do zadu místo do boku je z plechu a má i sběrný koš. Pojezd na zadní kola. Dá se na to dát dvoutakt i čtyřtakt.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
P.G. - (4), 20.5.2007 9:08
A kdo takový podvozek sekačky nabízí? Vari ani Motor Jikov to v nabídce již nemají.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika